• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Balkan investment banka na tržištu FBiH

Balkan investment banka kupovinom Una banke iz Bihaća do kraja godine trebalo bi da izlađe i na tržište Federacije BiH.

 Balkan investment banka na tržištu FBiH Izvor: MONDO

Balkan investment banka, jedna od prvih komercijalnih banaka u Republici Srpskoj utemeljena na osnovu inostranog kapitala, trebalo bi da do polovine decembra potpiše ugovor i time okonča formalni proces kupovine Una banke iz Bihaća, izjavio je direktor Balkan investment banke Edvinas Navickas.

On je istakao da je namjera ove banke da sinergijom snaga i prednosti koje sada posjeduje, i koje posjeduje Una banka, nastavi ostvarenje svojih ciljeva, te da jača svoju tržišnu poziciju na teritoriji BiH.

"Širenje na tržište Unsko-sanskog kantona dio je naše dugoročne vizije i strategije širenja i jačanja naše pozicije na tržištu BiH", pojasnio je Navickas Srni povodom obilježavanja 10 godina rada banke.

On je naglasio da je banka spremna da ispuni sve obaveze koje će preuzeti kupovinom, te da će i ovom dijelu tržišta ponuditi veliki broj bankarskih proizvoda, povoljne kamatne stope na kredite i štednju, te druge pogodnosti, uz visok kvalitet poslovanja.

Govoreći o tržišnoj orijentaciji Balkan investment banke, njen direktor je rekao da je ona od početka svog poslovanja bila orjentisana prema privredi, prije svega malim i srednjim preduzećima, te dodao da za banku poljoprivrednici, penzioneri i stanovništvo predstavljaju značajnu grupu klijenata.

"Kreiranjem proizvoda i pružanjem usluga nastojimo da budemo maksimalno fleksibilni, te da na najbolji način odgovorimo potrebama i zahtjevima svih naših klijenata, kako privrednika, tako i građana", istakao je Navickas.

Prema njegovim riječima, za 10 godina svog poslovanja banka je učinila mnogo napora da proizvodima i uslugama, primjenom najsavremenije tehnologije, širenjem poslovne mreže, poštovanjem najviših standarda, na najbolji način odgovori zahtjevima tržišta.

Navickas je podsjetio da je banka svoj rad započela sa dva zaposlena, a da sada ima 172 stručna, kvalitetna i profesionalna kadra, te dodao da je ponosna na svoju najveći investiciju - u sopstveni poslovni prostor u Banjaluci, vrijedan više od 10 miliona KM.

On je rekao da je u toku akcija na oročenu štednju pod nazivom "Štednja za 10", koja će trajati do 31. januara naredne godine, u kojoj se osim povoljnih kamatnih stopa i do 6,6 odsto klijentima nudi učešće u nagradnoj igri, ako u pomenutom periodu u Balkan investment banci oroče svoj novac.

Navickas je rekao da će najsrećniji štediša biti nagrađen sa 10.000 KM, te da će još 10 srećnih biti nagrađeni sa po 300 KM, i dodao da je banka, povodom svjetskog dana štednje, nagradila sa po 100 KM svog najmlađeg i najstarijeg štedišu.

Prema njegovim riječima, u ovoj godini oročena štednja građana u banci porasla je za 40 odsto u odnosu na 31. decembar prošle godine, što je pokazatelj velikog povjerenja koji građani imaju u Balkan investment banku.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE