• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Prioritet realna ekonomija i privredni sektor

Predsjednik RS Milorad Dodik izjavio je da realna ekonomija i privredni sektor moraju imati prioritet u narednom periodu, kao preduslov stabilnosti Srpske.

 Dodik: Prioritet realna ekonomija i privredni sektor  Izvor: MONDO

Dodik se sa predstavnicima Privredne komore saglasio sa potrebom jačanja postojećih i donošenjem novih mjera koje bi omogućile jačanje ukupne privredne aktivnosti u RS, sa posebnim akcentom na reindustrijalizaciju, pomoć prerađivačkoj industriji, te uklanjanje administrativnih barijera koje stoje na putu uspješnijem poslovanju.

Na sastanku u okviru širih konsultacija za izbor mandatara Vlade RS, konstatovano je da je sporost javne administracije predstavljala značajan problem, te da će biti potrebno preduzeti mjere kojima bi se uslovio efikasniji rad institucija u odnosu na zahtjeve privrednih subjekata, pogotovo donošenje zakonskih rješenja koja bi riješila dugotrajne sudske procedure i evidentne zastoje u sudstvu.

Sastanku su, osim predsjednika Privredne komore Borka Đurića, prisustvovali i ministar privrede, energetike i razvoja Slobodan Puhalac i ministar finansija Aleksandar Džombić, saopšteno je iz kabineta predsjednika Srpske.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE