• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pet miliona evra Unikredit banci

Evropska banka za obnovu i razvoj odobrila je Unikredit banci kreditnu liniju od pet miliona evra za dalje kreditiranje lokalnih privatnih preduzeća.

 Pet miliona evra Unikredit banci  Izvor: MONDO

EUBRD je saopštio da je riječ o finansijskim sredstvima iz EU/EBRD Programa kreditnih linija za finansiranje projekata održive energije za zapadni Balkan.

Sredstva kreditne linije biće korištena za podršku preduzećima koja ulažu u projekte energetske efikasnosti u industriji, male projekte proizvodnje energije iz obnovljivih izvora i projekte energetske efikasnosti u komercijalnim zgradama, sa kreditima do dva miliona evra.

Projekt je podržan donatorskim sredstvima EU koja će biti korištena kao investicioni podsticaji da bi se ohrabila lokalna preduzeća u provođenju projekata energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije.

"Poboljšanje energetske efikasnosti je jedan od ključnih prioriteta za EBRD. Ovaj projekat će podstaći domaća preduzeća da investiraju u racionalizaciju korištenja energije te na taj način poboljšaju efikasnost i ukupnu konkurentnost", rekao je direktor kancelarije EBRD u BiH Đulio Moreno.

Direktor Unikredit banke Berislav Kutle izrazio je uvjerenje da će EBRD i Unikredit banka udruženim snagama jače podržati i dati zamah domaćoj privredi.

"Međunarodna podrška, naročito banaka kao dugoročnih ulagača, za ovu regiju je od ogromnog značaja", istakao je Kutle.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE