• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poljoprivrednicima RS prijeti bankrot

Predsjednik Udruženja poljoprivrednih proizvođača RS Vladimir Usorac upozorio je da će 20.000 njih u RS možda bankrotirati do kraja godine.

 Poljoprivrednicima RS prijeti bankrot Izvor: MONDO

On tvrdi da će se to desiti ukoliko se u ovom mjesecu ne isplati preostalih 40 miliona KM podsticaja Vlade.Usorac ističe da se podsticaji odnose na proizvođače koji su dobili kredite banaka za kupovinu opreme, građevinskih objekata i traktora, a koje neće moći da vrate bez hitne isplate ovih sredstava.

"Mandatar Vlade RS Aleksandar Džombić kao ministar finansija nas vjerovatno zbog ovoga nije pozvao na konsultacije za sastav nove vlade. Pitam mandatara da li je državi stalo da upropasti 20 hiljada seoskih domaćinstava?",  navodi Usorac. On dodaje da su poljoprivrednici računali na odobrenje ovih sredstava kada su ulazili u investiciju, ali da su sada u minusu za taj iznos koji nemaju odakle da namire bankama.

"Mi smo izabrali predsjednika Republike, SNSD je dobio izbore zahvaljujući glasovima sa sela i vlast nas sada ne može odbaciti", kaže Usorac.
Govoreći o niskim otkupnim cijanama mlijeka, Usorac navodi da su u toku razgovori između Udruženja i prerađivača o njenom podizanju na nivo koji postoji u EU, odnosno na 0,68 KM po litru.

"Mi u RS imamo cijenu između 60 i 65 feninga za ekstra klasu mlijeka i sada smo u situaciji da pritisnemo mljekare i natjeramo ih da podignu cijene, jer mlijeka u Evropi definitivno nema", govori Usorac.  

  (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE