• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Farmas" preuzeo "Ni Medik"

''Farmas" (PharmaS), hrvatska farmaceutska kompanija za proizvodnju i prodaju generičkih lijekova u vlasništvu hrvatskog preduzetnika Luke Rajića, preuzela je srpsku kompaniju "Ni medik" (Ni medic) u okviru investicije u Srbiji od 11 miliona evra.

 "Farmas" preuzeo "Ni Medik" Izvor: MONDO

Investicija obuhvata i preuzimanje preduzeća za distribuciju lijekova ''In med'' i ulaganja u razvoj poslovanja, uključujući i završetak fabrike generičkih lijekova u Zrenjaninu.

Za dolazak na srpsko tržište za ''Farmas'' bio je prioritet, s obzirom da se na tom tržištu nove terapije pojavljuju s tri do četiri godine zakašnjenja u odnosu na Hrvatsku, izjavila je predsjednica uprave ''Farmasa'' Zdravka Knežević.

Proizvodnja u fabrici u Zrenjaninu trebalo bi da počne polovinom 2012. godine, a njen kapacitet biće proširen na oko 10 miliona pakovanja lijekova godišnje, prenose mediji.

Trenutno kompanija ''Ni medik'' u pogonu u Beogradu proizvodi devet vrsta lijekova, s godišnjom vrijednosti proizvodnje oko dva miliona evra.

Prilikom predstavljanja ove investicije u Srbiji, direktor ''Ni medika'' Radivoj Topalov rekao je da sljedeće godine planiraju registrovati 20 novih lijekova, te da se očekuje i registracija šest lijekova koji će se izvoziti u Srbiju.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE