• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Amerikanci zainteresovani za "Telekom Srbije"

Američka kompanija "Amerikan mobajl" trebalo početkom naredne sedmice da otkupi dokumentaciju za učešće na tenderu za kupovinu dijela akcija kompanije "Telekom Srbija", potvrdio je šef Radne grupe za prodaju "Telekoma" Vuk Đoković.

 Amerikanci zainteresovani za "Telekom Srbije" Izvor: MONDO

On je podsjetio da je Vlada Srbije zbog velikog interesovanja, produžila rok za otkup tenderske dokumentacije za kupovinu dijela akcija "Telekoma" do 10. decembra, prenose beogradski mediji.

Dokumentaciju za učešće na tenderu ranije su otkupili "Telekom Austrije", "Dojče telekom" i "Frans telekom".

Vlasnik američke kompanije "Amerikan mobajl" je najbogatiji čovjek na svijetu Karlos Slim čija se imovina procjenjuje na 83 milijarde dolara. Ova kompanija je megaoperater i ima više od 211 miliona korisnika mobilne i 25 miliona korisnika fiksne telefonije.

Slim posjeduje 46 odsto akcija "Amerikan mobajla", kompanija "AT&T" 25 odsto, dok je ostatak akcija u vlasništvu malih akcionara i jednog fonda.

Ministarstvo finansija Srbije objavilo je 20. oktobra tender za prodaju 51 odsto akcija "Telekoma Srbije", čija je ukupna vrijednost procjenjena na 2,43 milijarde evra.

Vlada Srbije posjeduje 80 odsto akcija "Telekoma", dok preostalih 20 odsto posjeduje grčki "OTE", u kojem "Dojče telekom" ima 30 odsto udjela.

Kompanija "Telekom Srbija" imala je profit od 13,3 milijarde dinara u 2009. godini i prema tome bila kompanija sa najvećom neto dobiti na sprskom tržištu.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE