• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Presuda u korist štediše iz BiH!

Sud u Ljubljani potvrdio prvostepenu presudu i donio pravosnažno rješenje kojim će Ljubljanska banka isplatiti 81.118 dolara štediši iz BiH!

 Presuda u korist štediše iz BiH!  Izvor: MONDO

Advokat štediše Franc Bucik je rekao da je priznavanje prvostepene presude, koju je donio prije nekoliko godina sud u Njemačkoj, trajalo dvije godine, te da je ljubljanski sud odredio da se sredstva Ljubljanske banke, koja se nalaze na njihovom računu u A banci, zaplijene i isplate njegovom klijentu.

Prema njegovim riječima, ako bude još slučajeva kao što je ovaj, s obzirom da je aktiva Ljubljanske banke unutar Nove ljubljanske banke, te da je "malo toga ostalo", isplate će se vršiti iz obaveznih rezervi banke, a ako banka nema sredstva, onda je država odgovorna, prenosi "Dnevni avaz".

Svi parnični postupci u vezi sa bankovnim ulozima kod filijala Ljubljanske banke u bivšoj Jugoslaviji bili su obustavljeni od 1993. godine, na osnovu slovenačkog zakona o sukcesiji. Oni su mogući od decembra prošle godine, kada je Ustavni sud u Sloveniji ukinuo član tog zakona koji je definisao da se ti postupci prekidaju, odnosno odgađaju.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE