• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Delta radi, region se gradi

Delta maksi grupa će u Srbiji naredne godine izgraditi još dvadesetdvije prodavnice a u region ulaže 51 milion evra.

 Delta radi, region se gradi Izvor: MONDO

Kompanija naredne godine planira da potroši 92,4 miliona evra u širenje poslovanja i otvaranje 75 novih objekata u Srbiji i regionu, izjavio je u Beogradu generalni direktor te grupe Dejan Jeremić.

Na konferenciji za novinare povodom obilježavanja 10 godina postojana "maksi" trgovina, on je kazao da je se u Srbiji planira ulaganje 41,4 miliona evra u 22 nova prodajna objekta, čime će se prodajna mreže Delta maksija na domaćem tržištu povećati na 366 objekata.

Delta maksi trgovina je u prvih 11 mjeseci ove godine u Srbiji imala promet od 72,6 milijardi dinara (oko 670 miliona evra), što je za šest odsto više nego u istom periodu 2009. godine, kazao je Jeremić.

Usluženo je 114 miliona potrošača u Srbiji, istakao je, što je za jedan odsto više nego u periodu od januara do novembra prošle godine.

Jeremić je ocijenio da je udio Delta maksija na trzištu u Srbiji manji od 30 odsto.

On je podsjetio da je prvi "maksi diskont" otvoren 12. decembra 2000. godine, na Novom Beogradu.

Kako je dodao, ukupan broj potrošača Delta maksija, ako se uključe i tržišta Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore i Albanije bio je oko 158 miliona.

Delta maksi grupa u ovoj godini očekuje ukupan promet od 1,56 milijardi evra, kazao je Jeremić ističući da kompanija od 2003. godine bilježi stalni rast prometa.

Prema njegovim riječima, Delta maksi je ove godine otvorio 34 nova objekta, u kojima je zaposleno 1.468 ljudi, dok se u 2011. planira otvaranje više od 2.000 radnih mjesta.

Investicije Delta maksija u regionu u narednoj godini iznosiće 51 miliona evra, od čega će 20 miliona evra biti uloženo u Bugarskoj u 17 objekata, osam miliona u Crnoj Gori, 13 miliona u BiH i 10 miliona evra u Albaniji.

Delta maksi trgovinski lanac zapošljava 13.000 radnika i trenutno ima 449 prodajnih objekata, od čega 322 u Srbiji, 31 u Bosni i Hercegovini, 18 u Crnoj Gori, 16 u Albaniji i 40 u Bugarskoj.

(Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE