Bivša britanska premijerka Margaret Tačer je, kako bi smršala prije svoje prve izborne pobjede 1979. godine praktikovala vrlo strogu dijetu.
Hiperproteinska dijeta bivše premijerke podrazumijevala je, između ostalog, konzumaciju 28 jaja nedjeljno.
Dijeta joj je pomogla da samo za dvije nedjelje izgubi devet kilograma, otkrili su dokumenti koje su objavljenji u subotu.
Doručak čelične lejdi se sastojao od grejpfurta, dva jaja i šoljice kafe ili čaja.
Za ručak su joj ponovo servirana jaja, dok je večeru jela, najčešće, odrezak, jagnjeće kotlete ili ribu.
U Margeret Tačer fondaciji kažu da je premijerka željela da što bolje izgleda kada bude izabrana na premijersko mjesto, znajući da će sve oči i kamere biti uprte u nju.
Plan dijete pronađen je među nekoliko hiljada zapisa, dokumenta i podsjetnika iz vremena "gvozdene lejdi" koje je njena fondacija odlučila da objavi.
(MONDO)