Čubrilović: Narkomani, pederi i kriminalci u DNS

Autor:

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović i bivši potpredsjednik DNS-a koji je isključen iz te stranke obratio se danas članovima raspuštenoh GO DNS Banjaluka, riječima na koje baš i nismo navikli.

0
A- A A+
Nedeljko Čubrilović Foto: Mondo/Vedran Ševčuk

Čubrilović je ispričao okupljenima da je predsjedniku Demokratskog narodnog saveza (DNS) Marku Paviću rekao:

''Ne mogu da budem u stranci u kojoj odlučujuću riječ imaju narkomani, pederi i kriminalci".

Kako je objavila RTV BN prije toga Čubrilović je objasnio da mu je "dosadilo'' da se ubjeđuje sa nekim ljudima i najužim rukovodstvom DNS "oko pojedinih stvari".

"Neću to da iznosim ovdje i neću ništa ružno da kažem o tim ljudima. Možda samo imamo drugačije viđenje nekih stvari", dodao je Čubrilović i zaključio da su iza njega i Pavića dvije decenije zajedničkog rada i da je za to vrijeme urađeno dosta dobrih poslova.

Članovi raspuštenog Gradskog odbora DNS-a Banjaluka glasali su na današnjem sastanku za izlazak iz ove stranke, te podržali isključene članove DNS-a i formiranje nove političke partije.

Čubrilovića su danas podržali i opštinski odbori DNS-a iz Foče i Sokoca.

U petak su izbačeni članovi DNS-a osnovali novi klub unutar kojeg će djelovati u narednom periodu u Narodnoj skupštini RS.

Predsjednik novog Nezavisnog demokratskog kluba biće Spomenka Stevanović, a zajedno sa njom u klubu će djelovati i Nedeljko Čubrilović zatim Spomenko Stojanović i Milan Dakić. Oni su najavili i osnivanje nove stranke, kao i mogućnost ulaska u Vladu RS.  Iz DNS-a su izbačeni jer su na konstitivnoj sjednici NSRS za predsjednika Skupštine predložili Čubrilovića mimo odluke i volje Kluba DNS-a koji je za tu funkciju predložio Duška Ivića.

Ostale vijesti