• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šmit nakon hercegovačke ture stigao u Sarajevo

Autor Dušan Volaš

Njemački političar koji sutra zvanično preuzima ulogu visokog predstavnika u BiH Kristijan Šmit večeras je stigao u Sarajevo.

 Šmit nakon hercegovačke ture stigao u Sarajevo Izvor: Screenshot - Food and Agriculture Organization of the United Nations

Šmit je juče poslijepodne stigao u BiH, te sa porodicom napravio hercegovačku turu posetivši manastir Tvrdoš kod Trebinje i Blagajsku tekiju te Mostar gdje je i prespavao, a danas je posjetio i mostarske franjevce, piše Klix.

Danas u poslijepodnevnim satima se iz Mostara uputio ka Sarajevu.

Šmit je je u prvoj izjavi izrazio divljenje prema bogatom kulturnom naslijeđu Bosne i Hercegovine. Istakao je da se samo kroz zajedničke napore i posvećenost cijelog društva, te uz podršku i pomoć međunarodne zajednice, Bosna i Hercegovina može vratiti na put napretka i zaustaviti značajan odliv mlađe populacije.

Nasljednik Valentina Incka je poručio da u BiH dolazi kao političar, a ne kao diplomata i da će njegove poruke biti jasne te da je spreman na kvalitetan rad i saradnju sa svima.

U narednim danima se očekuju sastanci s domaćim zvaničnicima, prvenstveno članovima Predsjedništva BiH, kao i predstavnicima nevladinog sektora, navodi sarajevski portal.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE