• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zatražiće odgovornost: Premijer RS nije čuo da je sud poništio imenovanje Predraga Ćeranića za docenta

Autor Brankica Spasenić

Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas na sjednici skupštine RS da nije čuo informaciju da je Okružni sud u Banjaluci donio presudu o poništenju postupka Univerziteta u Banjaluci kojim je Predrag Ćeranić imenovan u zvanje docenta.

 Predrag Ćeranić Izvor: RTRS

Utvrđeno je da nije ispoštovana zakonska procedura. Ćeranić je dekan Fakulteta bezbjednosnih nauka u Banjaluci.

Na skupštini RS se danas moglo čuti i da će Odbor za bezbjednost NSRS zatražiti odgovornost zbog ovih dešavanja.

Šef Kluba poslanika SDS-a Vukota Govedarica je upitao danas premijera šta će učiniti i da li je uopšte informisan o ovom slučaju, ali mu je Višković odgovorio da prvi put čuje za to i da ne može svakodnevno čitati informacije o različitim sudskim presudama.

"Prvi put od vas čujem za taj problem. Tražiću od resornog ministarstva informaciju. Ne podržavam takvu vrstu aktivnosti i resorno ministarstvo će u pisanoj formi dostaviti informaciju šta se desilo i šta treba preduzeti. Sve što nije u skladu sa zakonom nema podršku predsjednika Vlade. Ako ima štete za RS i našu djecu na tom fakultetu, tražićemo odgovornost", kazao je Višković.

Govedarica mu je odgovorio da je iznenađen da nije obaviješten o jednom od najvećih skandala na univerzitetima u RS u posljednjih deset godina.

"Odbor za bezbjednost NSRS je juče razmatrao jednu predstavku o ovome i mi ćemo kao odbor, na moj prijedlog, zatražiti parlamentarni nadzor i pozvati sve odgovorne, naročito one koji su dozvolili ovakav izbor. Napravljena je ogromna šteta", ocijenio je Govedarica.

Okružni sud u Banjaluci donio je presudu o poništenju postupka Univerziteta u Banjaluci kojim je izvršeno imenovanje Predraga Ćeranića u zvanje docenta, jer nije ispoštovana zakonska procedura.

Ćeranić je u zvanje docenta izabran krajem novembra 2016. godine, zbog čega su se i ostali kandidati na konkursu žalili, tvrdeći da je došlo do očiglednog kršenja pravilnika o izboru u zvanje nastavnika - saradnika (docenta).

Okružni sud je odlučio po tužbi Marija Karadže iz Banjaluke, koji se kao kandidat za zvanje docenta žalio na postupak imenovanja, u kojem mu nikada nije dostavljena odluka o imenovanju/izboru odnosno sva zakonom propisana dokumentacija zbog čega nije mogao da uputi žalbu na imenovanje drugog kandidata.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE