• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DSS: SSP važna tema, očekujemo kompromis

SSP je vađna tema i razgovaraćemo o otme tokom pregovora sa SRS i SPS, rekao je Andreja Mladenović (DSS) i dodao da se nada kompromisu.

 DSS: SSP važna tema, očekujemo kompromis Izvor: MONDO

Portparol Demokratske stranke Srbije Andreja Mladenović izjavio je da će narodnjaci narednih dana nastaviti pregovore sa radikalima i koalicijom okupljenom oko socijalista o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju i formiranju republičke vlade.

"Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju je veoma važna tema.
Razgovaraćemo o tome, iznećemo argumentaciju i očekujemo da ćemo doći do kompromisnog rešenja", rekao je Mladenović na konferenciji za novinare.

Portparol DSS-a je izrazio očekivanje da će dogovor biti postignut "u narednim danima" i da će narodnjaci, radikali i socijalisti obavestiti predsednika Srbije da imaju većinu i da će im on, potom, poveriti mandat za sastav vlade.

Na više puta ponovljena direktna pitanja da li kompromis znači da bi DSS mogao da glasa za ratifikaciju SSP-a, Mladenović je izbegao da direktno odgovori, ponavljajući da je SSP veoma važna tema i da treba naći rešenje koje je najbolje za državu, a ne za stranke.

Portparol DSS-a je pozvao SPS, PUPS i JS da se izjasne o pravljenju koalicije i naveo da DSS smatra da je neophodno da SPS-PUPS-JS izraze jaku političku volju za pravljenje jake, stabilne i odgovorne vlade koja će moći da odbrani državne i nacionalne interese u punom mandatu.

"Mi nikoga ne teramo da razgovara sa nama, a za nas nijedna tema, pa ni SSP, nije stvar o kojoj se ne može razgovarati", kazao je i dodao da poziv koaliciji SPS-PUPS-JS da se izjasni nije ucena niti ubrzavanje jer "ima dovoljno vremena da se napravi vlada".

Prema Mladenovićevim recima, za formiranje jake i stabilne vlade važno je da se postigne dogovor o principima na kojim će funkcionisati, a narodnjaci, radikali i socijalisti su već dogovorili pet principa, podsetio je portparol DSS-a.

DSS je za evropske integracije, ali prvenstveno za otvaranje dijaloga sa EU u kome će Srbija biti ravnopravan partner i imati isti status kao ostale zemlje.

Za DSS je u pregovorima sa EU najvažnija odbrana teritorijalnog integriteta i suvereniteta, kazao je Maldenović.

Na pitanje na koji način bi vladajuća koalicija branila Kosovo, portparol DSS-a je rekao: Jasnom politikom, nepopuštanjem, strpljenjem i time što neće praviti ustupke.

Mladenović je naglasio da DSS nikada neće prihvatiti da Euleks, kao nelegalna misija, i suprotna međunarodnom pravu, preuzme ulogu od UNMIK-a.

Komentarišući izbore u Vojvodijni, gde je u drugom krugu lista Za evropsku Vojvodinu odnela ubedljivu pobedu, Mladenović je kazao da se ti rezultati ne mogu predstavljati kao mišljenje svih građana Srbije.

Izbori su bili po većinskom principu, a odziv je bio mali, kazao je Mladenović. Rezultat DSS-a je označio kao polovičan uspeh i najavio formiranje poslaničke grupe u pokrajinskoj skupštini koja će biti jaka opozicija.

Portparol DSS-a je izrazio protest zbog pisanja dnevnog lista "Blic" o toj stranci, nazvavši to neprimerenom propagandom, a pisanje o DSS-u nazvao je "gomilom laži" koja prevazilazi DSS-ovo shvatanje slobode štampe.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE