• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi pravilnik: Stevandić ipak neće imati neograničen budžet, nego 3.500 KM mjesečno za restoran NSRS

Autor Brankica Spasenić

Administrativna komisija Narodne skupštine Republike Srpske usvojila je danas novi pravilnik o korišćenju sredstava za reprezentaciju u NSRS.

 35. posebna sjednica.JPG Izvor: NSRS

Usvojen je prijedlog predsjednice Кomisije Spomenke Stevanović o smanjenju iznosa za internu reprezentaciju, kojim su ovi iznosi, u odnosu na predložene, smanjeni za 18.000 КM na godišnjem nivou.

Komisija prošle sedmice nije uspjela postići saglasnost oko predloženih troškova za internu reprezentaciju, odnosno potrošnju u skupštinskom restoranu, a najviše je bilo sporno što je budžet za te namjene Kabinetu predsjednika NSRS Nenadu Stevandiću bio “u visini stvarnih troškova”, odnosno bez ograničenja.

Prema danas usvojenom novom pravilniku taj iznos je ipak ograničen i to na 3.500 KM mjesečno.

Nadalje, generalni sekretar ima na raspolaganju 900 КM, potpredsjednici Narodne skupštine do 700 КM, zamjenik generalnog sekretara do 400 КM i pomoćnici generalnog sekretara 100 КM.

“Pod reprezentacijom se smatraju izdaci koji se javljaju u toku redovnih aktivnosti izabranih, imenovanih i zaposlenih u Narodnoj skupštini, a podrazumijevaju novčana sredstva za ugostiteljske usluge prilikom održavanja sjednica i radnih sastanaka u službenim prostorijama Narodne skupštine i u restoranu Ugostiteljskog servisa Vlade u zgradi Narodne skupštine. Stavka koja se odnosi na internu reprezentaciju nije reprezentacija u klasičnom smislu, već podrazumijeva troškove redovnih aktivnosti rukovodstva, zaposlenih, stručnih odbora i komisija, kao i troškove prijema domaćih i stranih delegacija, studijske posjet...prilikom kojih se u restoranu skupštine poslužuje osvježenje i slično”, saopšteno je nakon današnje sjednice.

Takođe Кomisiji su dostavljeni troškovi redovnih aktivnosti rukovodstva NSRS u proteklih osam mjeseci. Najveći broj troškova odnosi se na prijem delegacija u Narodnoj skupštini, “Dane otvorih vrata” prilikom kojih je parlament posjetilo više stotina učenika i studenata iz Republike Srpske, kao i studente sa Кosova i Metohije i brojne druge delegacije, te održano nekoliko naučnih skupova i slično.

Usvojenim pravilnikom definisano je i pravo na korištenje eksterne reprezentacije, kao i ko ima pravo na primanje poklona u ime NSRS.

(MONDO)

Povezano

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE