• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučić: Već smo zvali investitore za Beograd

Očekujemo da jedna od tri najveće svetske firme dođe u Beograd i razgovara sa nama o kapitalnim projektima, izjavio Aleksandar Vučić.

 Vučić: Već smo zvali investitore za Beograd Izvor: MONDO

Predsednik Izvršnog odbora Socijalističke partije Srbije Branko Ružić izjavio je da ta stranka u pregovorima o formiranju republičke vlasti insistira na tome da principi i program buduće vlade budu ostvarivi i da se ne insistira na resorima.

Gostujući na Televiziji Fox sa funkcionerom G17 plus Vlajkom Senićem i kandidatom za gradonačelnika SRS Aleksanrom Vučićem, Ružić je naglasio da se "spoljna politika države ne vodi u Skupštini grada Begrada" i da je to najvažnije pitanje za Srbiju.

On je takođe rekao da sa predstavnicima liste "Za evropsku Srbiju" nema zvaničnih razgovora, što, kako je naglasio, znači da još nisu zvanicno pozvani. "To takođe ne znači da poziv neće biti uručen", rekao je Ružić.

Senić rekao je da veruje da će vladu fomirati one straanke koje su dobile većinu na izborima, ocenjujući da je "republička vlada ključ i prioritet i da će SPS lakše odlučiti ko će mu na tom nivou biti koalicioni partner".

Vučić je rekao da će nova gradska vlast u prvih 20 dana razgovorati sa investitorima širom Evrope i sveta iz svih razvijenih evropskih zemalja, iz Rusije, Izraela, arapskih zemalja, SAD.

"Očekujemo da jedna od tri najveće svetske firme dođe u Beograd i razgovara sa nama o ključnim kapitalnim projektima, već smo uspostavili kontak sa njima", najavio je Vučić ali nije precizirao o kojoj firmi je reč.

On je dodao da su razgovori već vođeni i sa predstavnicima pojedinih velikih evropskih banaka i da se očekuju ozbiljni kreditni aranžmani vredni nekoliko stotina miliona evra.

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE