• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ambasada Rusije o novim sankcijama funkcionerima iz RS: Još jedna porcija destruktivnih mjera Vašingtona

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Ambasada Rusije komentarisala je danas posljednje sankcije koje je Ministarstvo finansija SAD-a uvelo funkcionerima iz Republike Srpske, a ocijenjeno je da se radi o “sankcionom ludilu”.

 Ambasada Rusije u BiH komentar američkih sankcija Izvor: MONDO

"Obratili smo pažnju na još jednu porciju destruktivnih sankcionih mjera Vašingtona u smjeru njegovog suprotstavljanja „malignom uticaju Rusije“. Kao što pokazuje praksa, sankcije se uvode i protiv očeva i protiv djece. Uskoro treba da očekujemo sankcije protiv mrtvih i još nerođenih. Takvo je sankciono ludilo", saopšteno je iz Ambasade Rusije.

Ocjenjuju da je najneobičnija stvar da se sankcije uvode navodno zbog kršenja međunarodnog prava.

"Ali svima je već jasno da SAD pljuju po međunarodnom pravu, po Dejtonskom mirovnom sporazumu u BiH zarad svojih mitskih „pravila, na kojima je zasnovan svijet“. Sankcije se usvajaju pod izmišljenim izgovorima, koji odražavaju glavnu stvar – da svim sredstvima sačuvaju jednopolarni svijet i svoj globalni monopol u uslovima kada SAD već nisu sposobne za poštenu tržišnu konkurenciju", istaknuto je.

Podvučeno je da Vašington pokušava natjerati svijet da ga voli i to posredstvom bombardovanja, širenja virusa, ucjena i podmićivanja, i u konačnici sankcija.

"Ali, kao što je poznato, „ljubav se ne može kupiti“. Zato sve više ljudi govore i još više će reći “Gudbaj, Amerika", poručeno je iz Ambasade Rusije.

Ministarstvo finansija SAD uvelo je sankcije ministru industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petru Đokiću zbog, kako je navedeno, potpisivanja sporazuma sa Hrvatskom u vezi sa izgradnjom cjevovoda od ruske rafinerije u Hrvatskoj do Broda, što SAD smatraju "antidejtonskim ponašanjem".

Sankcionisano je 10 pojedinaca iz zemalja zapadnog Balkana zbog, kako je uopšteno navedeno, "korupcije i malignog uticaja".

Sankcije su uvedene i šefu Predstavništva Republike Srpske u Moskvi Dušku Peroviću zbog "lobiranja za sastanke predsjednika Republike Srpske i Rusije", i odborniku SNSD-a u Skupštini opštini Lopare Savi Cvijetinoviću.

(MONDO)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE