• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SPS: Na formiranje vlade neće uticati koalicije na lokalu

Potpredsednik Socijalističke partije Srbije Dušan Bajatović izjavio je da koalicije na lokalnom nivou neće uticati na formiranje republičke vlade.

 SPS: Na formiranje vlade neće uticati koalicije na lokalu Izvor: MONDO

"Što se nas tiče, na konačnu odluku za formiranje vlade, što je stvarno najvažnije pitanje, u ovom momentu neće uticati ono što se dešava u lokalnim koalicijama", kazao je Bajatović.

Prema njegovim rečima, najvažnije je da vlast najpre dobiju lokalne samouprave, zbog različitih rokova za formiranje njihovih organa i organa na republičkom nivou.

On je, gostujući na Televiziji B92 info, rekao da su pregovori o formiranju buduće vlade tek počeli, da koalicija SPS-PUPS-JS u ovom momentu pregovara sa DSS-NS i SRS, te da je socijalistima najvažnije da oni sa kojima razgovaraju o formiranju vladajuće koalicije ispoštuju zahteve SPS.

Potpredsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić je, gostujući u istoj emisiji, ponovio da je DS spremna da sa socijalistima sarađuje na pokrajinskom nivou, ali da ta saradnja podrazumeva i saradnju u Beogradu i na nivou Republike.

"Mi smo spremni, ako to nalažu nacionalni interesi, da budemo u koaliciji sa SPS, ali je to povezano sa dogovorom na republičkom nivou, kao i na lokalnom, uključujući i Beograd", kazao je on.

Pajtić je dodao da "nije loš princip" da se saradnja na nivou republike i pokrajine prenese na nivo lokalnih samouprava.

(www.mtsmondo.com/Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE