• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Beograd u rukama radikala, DSS i SPS

Predstavnici Srpske radikalne stranke, koalicija DSS-NS i SPS-PUPS-JS potpisali su u Beogradu koalicioni sporazum o formiranju gradske vlasti.

 Beograd u rukama radikala, DSS i SPS Izvor: MONDO

Predstavnici Srpske radikalne stranke, koalicija DSS-NS i SPS-PUPS-JS potpisali su u Beogradu koalicioni sporazum o formiranju gradske vlasti.

Sporazum su potpisali predstavnici gradskih odbora - Nemanja Šarović iz SRS-a, Nenad Komatina iz koalicije DSS-NS i Milisav Petronijević iz SPS-a.

Najavljeno je da će kandidat za gradonačelnika biti iz SRS-a, a očekuje se da to bude Aleksandar Vučić, dok je kao njegov zamenik spominjan Andreja Mladenović, dosadašnji portparol DSS-a.

Kandidat za novog predsednika Skupštine grada biće funkcioner socijalista Aleksandar Antić, a za gradskog menadžera predsednik gradskog odbora SRS Nemanja Šarović. Za gradskog arhitektu postoje tri predloga ali nije precizirano o kome je reč.

Kandidat za gradonačelnika Beograda Aleksandar Vučić izjavio je da će novoformirana koalicija u četvrtak zatražiti zakazivanje konstitutivne sednice Skupštine grada.

Posle potpisivanja koalicionog sporazuma Vučić je novinarima rekao da će sutra obavestiti predsednika Skupštine grada Zorana Alimpića da novoformirana koalicija ima većinu odbornika. SRS, DSS-NS i SPS-PUPS-JS imaju zajedno 58 od ukupno 110 odbornika.

Vučić je rekao je da se sa partnerima najvise razgovaralo o programu i principima delovanja nove koalicije i da je najvažnije da će nova vlast u Beogradu, kako je naveo, doneti promene gradu i Beograđanima.

On je izrazio uverenje da će ta koalicija imati snagu, umeće i poštenje da Beograd pokrene napred i obračuna se sa kriminalom i korupcijom.

Vučić je rekao da će nova vlast u Beogradu za četiri godine uraditi dvostruko više nego što je urađeno u protekle četiri godine i ispuniti očekivanja građana.

Vučić je najavio da će Beograđani u prvih nekoliko dana nove gradske vlasti videti kako strani i domaći investitori "hrle" u Beograd.

Kandidat za zamenika gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović iz DSS-a rekao je da je potpisivanje koalicionog sporazuma izuzetno bitno za razvoj i napredak Beograda, i da predstavlja dobar znak i za pregovore o vlasti na drugim nivoima.

"Spremni smo da puno radimo u interesu građana i razvoja Beograda", rekao je Mladenović i dodao da je sporazum potpisan na simboličnom mestu, na Kalemegdanskoj terasi, na ušću Save u Dunav.

Funkcioner SPS-a Aleksandar Antić rekao je da se deo javnosti protivi toj koaliciji koju su u Beogradu, kako je rekao, stvorili i nametnuli građani. On je nekoliko puta istakao da je za tu koaliciju glasalo 500.000 glasača.

Antić je rekao da koalicija ima ozbiljan tim, kadrovske potencijale i da nema trunke brige za budućnost Beograda, kao i da je SPS svestan ozbiljnosti i odgovornosti koju "nismo mogli da ne prihvatimo na svoja pleća".

Antić je rekao da ne želi da govori o pregovorima o Vladi Srbije jer je to, kako je naveo, pitanje za najviše funkcionere SPS-a i dodao da u ovom trenutku socijalisti pregovaraju o tome jedino sa SRS i DSS-NS.

Upitan o mogućnosti raskida potpisanog sporazuma o vlasti u Beogradu ako se napravi drugačija koalicija na nivou republike, Antić je rekao: "Sporazum smo potpisali i rukovali se. Mi smo čestiti ljudi".

Predstavnik PUPS-a Milan Krkobabić rekao je da ta stranka sa svoja dva odbornička mandata nije odlučila većinu, ali je istakao principe za koje se PUPS zalaže - besplatan gradski prevoz za starije od 65 godina, jednokratna materijalna pomoć najugroženijima, kao i izdvajanja za tuđu negu i pomoć.

Izvršni odbor PUPS-a prihvatio je prethodno koalicioni sporazum sa radikalima i narodnjačkom koalicijom o formiranju vlasti u Beogradu.

PUPS je doneo ovu odluku nakon što su koalicioni partneri prihvatili njihova tri osnovna zahteva: besplatan gradski prevoz za starije od 65 godina, dodeljivanje jednokratne pomoći najugroženijim starim licima i pomoć licima smeštenim u gerantološke ustanove, izjavio je Milan Krkobabić za B 92.

(MONDO/agencije)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE