• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: U Predsjedništvu BiH sjedi čovjek koji ne predstavlja nikog u BiH

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

"Čovjek koji bi trebalo da predstavlja Predsjedništvo BiH i iznosi usaglašene stavove ne predstavlja nikoga u BiH, pa ni Predsjedništvo u kojem sjedi", kaže Dodik

 Dodik o dejtonu i Komšiću Izvor: Srna/Nenad Stupar

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da je Dejtonski mirovni sporazum jedina osnova za održivost BiH, a evropski put jedina tema o kojoj postoji konsenzus u BiH.

Dodik je naveo da se 28 godina nakon što je u Parizu potpisan Dejtonski mirovni sporazum u Briselu razgovara o jedinoj temi o kojoj u BiH postoji konsenzus, a to je evropski put.

"Najveći apsurd u svemu tome što čovjek koji bi trebalo da predstavlja Predsjedništvo BiH i iznosi usaglašene stavove ne predstavlja nikoga u BiH, pa ni Predsjedništvo u kojem sjedi zahvaljujući muslimanima", napisao je Dodik na "Twitteru".

Dodik je istakao da izjave predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića uoči samita u Briselu, a i njegove dosadašnje izjave, pokazuju realnost da on tamo predstavlja isključivo sebe i onaj nefunkcionalni dio BiH, politiku koja hoće drugima da nameće rješenja i koja nema uporište u Ustavu i zakonima.

"Čovjek djeluje kao da ne zna gdje je došao i šta priča ili, u najmanju ruku, kao da je na nekom mitingu usred kampanje. To je jedno potpuno odsustvo odgovornosti prema svima u Srpskoj i BiH, politika koja ne vodi nigdje. Kaže: `Primite nas, ali molim vas da nas ne primite jer nismo zaslužili`. I šta dalje pričati o BiH i evropskom putu", naveo je Dodik.

Predsjednik Srpske je dodao da predstavnici stranaka "trojke" samo pričaju bajke, a na svaki način pokušavaju da sruše dogovor koji je isključivo koncipiran na Ustavu.

"U svemu tome čekamo odluku jednako podijeljene EU, koja zna da nas hoće, ali nas ipak neće, ili bar ne još. To licemjerstvo i odsustvo svake logike umorili bi najveće evropske entuzijaste", naveo je Dodik.

(Srna)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE