• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koalicija radikala i narodnjaka u Kosovskoj Mitrovici

Predsednici opštinskih odbora SRS i liste DSS-NS postigli su koalicioni sporazum o formiranju lokalne vlasti u Kosovskoj Mitrovici.

 Koalicija radikala i narodnjaka u Kosovskoj Mitrovici Izvor: MONDO

Predsednik opštinskog odbora Demokratske stranke Srbije Zoran Savić rekao je Tanjugu da su se predstavnici stranaka dogovorili da resore koji pripadaju opštini Kosovska Mitrovica podele u odnosu jedanaest prema devet, što odgovara broju osvojenih odborničkih mesta na izborima 11. maja.

"Izvršena je i preliminarna podela funkcija. Budući predsednik opštine Kosovska Mitrovica biće radikal, predsednik skupštine član DSS-a, sekretar predstavnik radikala i načelnik opštinske uprave član DSS-a", rekao je Savić. On je dodao da će učešće u lokalnoj vlasti u Kosovskoj Mitrovici uzeti i predstavnici Socijalističke partije Srbije.

Savić je istakao da su radne grupe SRS i koalicije DSS-NS ugovorile formiranje opštinskog Veća, koje će, pored predsednika opštine i njegovog zamenika, imati još pet članova. "Tri člana su iz SRS i dva člana iz DSS. Nisu se pominjala nikakva imena, niti se išlo dalje od skupštinskog veća, dakle nije se išlo na personalna rešenja, obzirom da je dopisom iz Ministarstva za Kosovo i Metohiju preporučeno da se na prvoj sednici formiraju oni organi opštine zaključno sa opštinskim većem", kazao je Savić.

Po njegovim rečima, radne grupe SRS i DSS-NS usvojile su određene pricipe koji se tiču samog uređenja Kosovske Mitrovice kao i princip o saradnji sa međunarodnom zajednicom.

(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE