• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fejt: Žalosne najave formiranja paralelnih institucija

Piter Fejt ocenio je kao žalosnu najavu formiranja privremene Skupštine srpskog naroda Kosova i Metohije.

 Fejt: Žalosne najave formiranja paralelnih institucija Izvor: MONDO

Civilni administartor EU za Kosovo i Metohiju Piter Fejt ocenio je kao žalosnu najavu formiranja privremene Skupštine srpskog naroda Kosova i Metohije.

Fejt je, u intervjuu Radiju "Kontakt Plus" iz Kosovske Mitrovice, rekao da bi bilo žalosno da na Kosovu i Metohiji bude formiran još jedan set paralelnih institucija i naglasio da "država (Kosovo) mora da ima vlast na celoj svojoj teritoriji".

"Mandat koji sam dobio je da se uspostavi multietničko društvo na Kosovu, da radimo na izgradnji budućnosti na Kosovu, na zaštiti manjina i da se počne proces pomirenja među zajednicama. To je moj plan i bilo bi žalosno kada bi na Kosovo bio napravljen još jedan set paralelnih institucija", rekao je Fejt.

Privremena Skupština srpskog naroda Kosova i Metohije biće formirana do 15. juna, najavili su predstavnici DSS-a i SRS na prvoj sednici Skupštine opština Kosovska Mitrovica, koja je održana pre dva dana.

Predsednici pokrajinskih odbora DS, G17 plus i SPS ocenili su, s druge strane, da pitanje formiranja privremene Skupština srpskog naroda Kosova i Metohije treba rešavati u dogovoru sa državnim organima u Beogradu.

Skupština će imati 45 delegata od čega će 43 delegata biti birani iz redova odbornika kosovskih opština a dva mesta su rezervisana za muslimane i Rome.

Preporučeno je svim odborničkim grupama u lokalnim skupštinama na Kosovu da delegiraju svoje predstavnike za privremenu Skupštinu Kosova i Metohije.

(www.mtsmondo.com/Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE