• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dačić: Našu koaliciju ništa neće razbiti

Ivica Dačić izjavio je da će koalicija SPS-PUPS-JS na sastanku koji se održava u utorak analizarati pregovore o vladi sa narodnjacima i radikalima.

 Dačić: Našu koaliciju ništa neće razbiti Izvor: MONDO

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je da će koalicija SPS-PUPS-JS na sastanku koji se održava u utorak analizarati pregovore o vladi sa narodnjacima i radikalima i da će pokušati da o tome zauzme jedinstven stav.

Dačić je novinarima u Skupštine Srbije rekao da će koalicija SPS-PUPS-JS biti jedinstvena, kao i da nema te cene koju neko može da plati da se to jedinstvo razbije.

Prema njegovim rečima, sporna pitanja u razgovorima sa DSS-om i SRS-om jesu realnost ostvarivanja društvenog i ekonomskog statusa penzionera, na čemu insistira PUPS, i Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) sa EU, čiju ratifikaciju traži JS.
Dačić je rekao da će ukoliko koalicija SPS-PUPS-JS ne postigne jedinstven stav o ta dva pitanja, o tome obavestiti DSS i SRS, a da će potom stranački organi doneti odluke o daljim potezima.

On je istakao da dok traju razgovori sa DSS-om i SRS-om, SPS neće pregovarati sa Demokratskom strankom (DS), jer, kako je rekao, oni nisu na berzi.

Dačić je zamolio "sve da prekinu sva licitiranja o tome ko šta i koliko nudi SPS-u, odnosno koaliciji SPS-PUPS-JS", jer, kako je istakao, "nije reč o trgovini, već o političkim principima na kojima će se insistirati za ulazak u vladu".

"Pokušaćenmo (SPS-PUPS-JS) u narednim danima da zauzmemo jedinstven stav o pitanjima koja su i do sada bila sporna za DSS i SRS. Kada je reč o penzijama, ne zanimaju nas samo obećanje, već da li su zahtevi ostvarivi i da li mogu da se brane", rekao je Dačić.

On je naveo da SPS smatra da sporazum sa EU ne treba poništavati, dok se JS zalaže za njegovu ratifikaciju.

Dačić je rekao da je reč o veoma važnim državnim pitanjima i da je zato potrebno i vreme i strpljenje za dogovore, i istakao da ne dozvoljava da se na tu koaliciju vrše pritisci, posebno kada se zna da bez SPS-a nema većine.

On je rekao da smatra da su opravdane kritike međunarodne zajednice i EU (jer su neke države priznale nezavisnost Kosova), kao i zahtevi da se brane državni i nacionalni intresi, ali da je SPS bio optuživan da je zbog njegove politike trpela država i narod zbog čega ne sme da šalje signale da se ne ulazi u EU.

"Naš cilj je ulazak u EU, ali uz zaštitu državnih i nacionalnih intresa", rekao je Dačić i dodao da odluke SPS-a ne smeju da zavise od toga kakva će da bude budućnost stranke, već i države.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE