• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ilić: (Ni)su završeni pregovori

Velimir Ilić je najpre izjavio da su pregovori o novoj vladi sa socijalistima završeni, a potom da oni ipak traju, ali "kilavo".

 Ilić: (Ni)su završeni pregovori Izvor: MONDO

Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić izjavio je za "Danas" da su po njegovom mišljenju pregovori koalicije oko socijalista sa narodnjačkim blokom i radikalima završeni bez obzira što zvanično saopštenje o tome nije stiglo iz SPS.

Kasnije tokom dana, na konferenciji za novinare u Vladi Srbije, on je rekao da su pregovori o formiranju nove vlade "neozbiljni i spori".

"Pregovori traju, tajno i javno, izokola, a ne na pravom mestu i sa ozbiljnim ponudama", rekao je Ilić.

On je dodao da "neki ljudi ne mogu da se odluče šta će sa glasovima koji su dobili od naroda i odlaze po mišljenje od svojih mentora u inostranstvu".

"U Srbiji kao da se pravi internacionala, a ne srpska vlada. Očigledno se nekom žuri da nešto uradi pre nego Albanci na Kosovu usvoje ustav i počnu da ga primenjuju", ukazao je Ilić.

Pregovori o formiranju vlade, prema njegovim rečima, "sve više liče na lakrdiju", pogotovo licitiranje o tome ko će biti novi premijer.

"Moguće je da će za premijera biti kandidovan neki portir ili penzioner", rekao je Ilić i dodao da "pijaca radi, na pijaci je vrlo prljavo, sve su opcije u igri".

"Bez obzira na to što iz SPS, PUPS i JS nije stiglo obaveštenje o zvaničnom prekidu pregovora sa narodnjačkim blokom i SRS, jasno nam je da su pregovori završeni i da je Ivica Dačić paralelno vodio nejavne pregovore sa DS", rekao je Ilić prethodno u izjavi za "Danas".

On nije želeo da govori o tome "šta je narodnjačka koalicija sve nudila strankama okupljenim oko SPS", dodajući da je verovatno "ponuda DS bila mnogo veća", jer je i sam kako kaže imao "slične ponude".

"Možda će DS na novoj političkoj pijaci Dačiću ponuditi i premijersko mesto, ali mu pritom neće ostaviti mnogo mogućnosti da odlučuje", kazao je lider NS.

Na pitanje da li misli da će se održzati potpisani koalicioni sporazum o saradnji u Beogradu, Ilić je kazao da je uveren da će i taj sporazum ako ne odmah, onda nakon izvesnog vremena, biti raskinut.

"Pitanje je samo šta će biti povod za razvrgavanje ovog dogovora i u kom trenutku će se desiti. To mora biti bezbolno i za socijaliste koji su tokom potpisivanja garantovali neraskidivost sporazuma čašću i poštenjem", ocenio je on.

(agencije/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE