• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučić: Pregovori nisu propali

Generalni sekretar SRS Aleksandar Vučić izjavio je da "nema nikakvog propadanja pregovora" sa narodnjačkom koalicijom i socijalistima.

 Vučić: Pregovori nisu propali Izvor: MONDO

Vučić je novinarima ispred Predsedništva Srbije rekao da "ne želi da se meša ni u kakve izjave", ali da dogovori nisu propali i da će gradska većina biti formirana "šta god neki pokušavali i kako god ucenjivali neke ljude".

Predsednik Nove Srbije (NS) Velimir Ilić izjavio je za list "Danas"
da su, po njegovom mišljenju, pregovori koalicije oko socijalista sa narodnjačkim blokom i radikalima završeni bez obzira što zvanično saopštenje o tome nije stiglo iz SPS.

"Moram iskreno da vam kažem, i u ličnom i svakom drugom smislu, imam apsolutno poverenje u moje prijatelje i saradnike iz SPS-a, DSS, NS i PUPS-a, i sasvim sam siguran da nikavog uspeha neće imati šta god radili - mi ćemo formirati gradsku vlast", kazao je Vučić.

"Nas četvoro smo ovde slika i prilika našeg jedinstva i čvrstog dogovora", dodao je generalni sekretar SRS koji je u Predsedništvu Srbije predao zahtev za zakazivanje konstitutivne sednice Skupštine grada sa partnerima iz narodnjačke koalicije i predstavnicima socijalista.

On je kazao da bi bilo dobro što pre formirati gradsku vlast.

"Ako neki misle da im odugovlačenje donosi poene, ja smatram da im već danas izbori ne bi odgovarali ako ni zbog cega onda zbog ovoga što su uradili u Beogradu", dodao je Vučić.

Funkcioner Socijalisticke partije Srbije Aleksandar Antić kazao je da "nije u prilici" da kometariše izjave Ilića, ali da "nema dileme" da je potpisan koalicioni sporazum sa DSS-NS i SRS, i da su sve "van toga samo spekulacije".

Potpredsednica NS Dubravka Filipovska kazala je da u ovom trenutku postoji "pat pozicija" u formiranju vlade, i da je odnos snaga 125 na prema 125 poslanika i da od SPS-a sve zavisi.

"Očekujemo da će SPS, kao što je njen predsednik Ivica Dačić izjavio, vrlo brzo izneti ocenu naše pravne analize Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, i da će odlučiti sa kim će ići u koaliciju", kazala je Filipovska.

(Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE