• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

G17 plus i SDA potpisale sporazum

Mlađan Dinkić i Sulejman Ugljanin potpisali su u Beogradu Sporazum o partnerstvu.

 G17 plus i SDA potpisale sporazum Izvor: MONDO

Lideri G17 plus i Stranke demokratske akcije Sandžaka (SDA) potpisali su u Beogradu Sporazum o partnerstvu čiji je osnovni cilj zajednički rad na ubrzanju procesa evropskih integracija.

Sporazum, kako su na konferenciji za novinare rekli lideri tih stranaka Mlađan Dinkić i Sulejman Ugljanin, podrazumeva i utvrđivanje zajedničke politike radi ubrzanog razvoja na celoj teritoriji Srbije.

Dinkić je rekao da sporazum podrazumeva četiri principa: saradnju zakonodavne i izvršne vlasti, jačanje ekonomije, odnosno povećanje zaposlenosti i ravnomeran regionalni razvoj, potom princip pune nacionalne ravnopravnosti, kao i saradnju na međunarodnom planu.

Prema Dinkićevim rečima, motiv da G17 plus potpiše sporazum jeste smanjenje tenzija u Sandžaku.

Dikić je izrazio podršku želji SDA da ima svog predstavnika u proevropskoj vladi koja će, kako je naveo, biti formirana u reokordnom roku.

Prema njegovim rečima, ovaj sporazum podrazumeva i zajedničko učesće G17 plus i SDA na budućim parlamentarnim izborima.

Dinkić i Ugljanin su ocenili da je reč o dugoročnoj strateškoj saradnji dve stranke.

Dinkić je rekao da će stimulisati razgovore Ugljanina i lidera Sandžačke demokratske partije Rasima Ljajića, jer kako je naveo, "ne treba ići na podele Bošnjaka".

Lider G17 plus je još ocenio da je bez brzog razvoja ekonomije nemoguće ostvariti socijalnu pravdu, a Ugljanin je kazao da je cilj strateškog pratnerstva sa G17 plus stvaranje pozitivnog ambijenta za ekonomski razvoj i podizanje životnog standarda građana.

Dinkić je dodao da je u planu formiranje zone slobodne trgovine u Sandžaku, kao i izgradnja regionalnog aerodroma najverovatnije u Sjenici što će, kao je naveo, omogućiti ravnomerniji regionalni razvoj.

Upitan sa kim će Bošnjačka lista za evropski Sandžak ući u koaliciju na lokalnom nivou, Ugljanin je rekao da će se u toj odluci rukovoditi ostvarenim izbornim rezultatima

(Beta/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE