• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlada do četvrtka, ali ne zna se kojeg

Posle sastanka koalicije SPS-PUPS-JS još je nejasnije šta li će dalje biti...

 Vlada do četvrtka, ali ne zna se kojeg  Izvor: MONDO

Koalicija okupljena oko Socijalističke partije Srbije još nije postigla jedinstvo o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju sa EU, ne zna se ni da li će biti nastavljeni pregovori sa narodnjacima i radikalima (čini se da je sada suštinsko pitanje penzija), a Dragan Marković Palma još uvek je uveren da će vlada biti dogovorena do četvrtka - samo se ne zna do kojeg četvrtka.

Iako se očekivalo da će koalicija socijalista sa Partijom ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) i Jedinstvenom Srbijom (JS) definisati konačan stav o formiranju parlamentarne većine, ta očekivanja je još uoči sastanka raspršio lider SPS-a Ivica Dačić.

Posle kratkog sastanka, Dačić je izjavio da od narodnjačke koalicije i radikala očekuje dodatna razjašnjenja o zahtevu SPS-PUPS-JS za usklađivanje penzija. Zasad, stigao je deo analize, odnosno statistički podaci o planu kretanja i visini penzija do kraja godine. Dačić uskoro očekuje i drugi deo analize o promeni penzionog zakona i podsetio da je njihov zahtev da prosečna penzija bude 70 odsto prosečne plate.

"Naša koalicija je jedinstvena da ne treba poništiti Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa EU, a JS je za ratifikaciju tog sporazuma u parlamentu. Mi ćemo u narednim danima pokušati da zauzemo zajednički stav o tome", rekao je Dačić nakon sastanka održanog u Skupštini Srbije. Predsednik SPS-a je kazao da će pokušati da prevaziđu razlike koje postoje i da će nastupiti jedinstveno.

Na pitanje da li to znači da se nastavljaju pregovori sa SRS-om i narodnjačkom koalicijom (DSS-NS), Dačić je kazao da očekuje da analize na njihove zahteve budu potpune posle čega će se unutar koalicije dogovoriti i o budućim koracima.

Na pitanje da li smatra da će do četvrtka biti dogovorena vlada kao što je ranije izjavljivao, predsednik JS Dragan Marković Palma je odgovorio da nije naveo koji četvrtak je u pitanju.

Koalicija SPS-PUPS-JS na parlamentarnim izborima osvojila 20 mandata, od čega socijalistima pripada 12, pet PUPS-u, što im daje mogućnost da formiraju sopstveni poslanički klub, a Jedisntvenoj Srbiji pripalo je tri mandata.

(agencije/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE