• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Napadnut službenik UNMIK-a u Dečanima

Službenik UNMIK-ove kancelarije u Dečanima Luis Peres fizički je napadnut u tom gradu, preneli su u petak kosovski mediji na srpskom.

 Napadnut službenik UNMIK-a u Dečanima Izvor: MONDO

Oni su, pozivajući se na međunarodne izvore na Kosovu, naveli da je Peres napadnut u četvrtak oko 22:45 sati kada je ulazio u zgradu u kojoj stanuje u Dečanima.

Peresa su napale tri osobe koje su se skrivale u mraku kada je on ulazio u zgradu. Skočile su na njega sa namerom da ga pretuku. On je reagovao spontano i braneći se od napadača zadobio je povredu glave, preneli su mediji.

Ovo je drugi slučaj ozbiljnog napada na UNMIK-ve predstavnike u Dečanima od objavljivanja odluke šefa UNMIK-a Joahima Rikera kojom se od opštine traži da vrati katastarske podatke u stanje pre konflikta 1999. i u knjige ubeleži imovinu manastira Visoki Dečani.

Skupština opštine Dečani je odlučila prošle nedelje da ne sprovede tu izvršnu odluku i da prekine kontakte sa dva predstavnika UNMIK-a koji rade na području Dečana.

Izvori kosovskih medija su preneli da je napad na Peresa izazvao ozbiljnu zabrinutost srpskog naroda u pećkom regionu i manastiru Visoki Dečani, koji se otvoreno pitaju kako će oni biti zaštićeni, kada međunarodni predstavnici to nisu.

Mediji na Kosovu su preneli da se pretpostavlja da iza napada stoji grupa ratnih veterana OVK okupljenih oko Abdilja Muškoljaja, koji je lično pretio Patriku Buseu, predstavniku UNMIK-a koji je pre nekoliko dana napustio opštinu Dečani.

Napadi na predstavnike UNMIK-a i Srbina povratnika u Dečanu Božidara Tomića prošlog meseca imaće ozbiljne posledice za povratak Srba, jer, kako su preneli kosovski mediji, grupa Srba povratnika koja je u ponedeljak najavila dolazak u taj grad, otkazala je posetu zbog bezbednosti.

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE