• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koštunica: Euleks ne može na Kosovo

Koštunica izjavio da Skupština mora hitno da se sastane, kako bi Srbija pre sednice SB UN donela jasnu odluku da ne prihvata misiju Euleks.

 Koštunica: Euleks ne može na Kosovo Izvor: MONDO

Neophodno da se Narodna skupština hitno sastane, kako bi Srbija pre sednice Saveta bezbednosti UN donela jasnu odluku da ne prihvata misiju Euleks, ocenio je predsednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica u izjavi dostavljenoj Tanjugu.

"Pošto je cilj misije Euleks da na osnovu odbačenog Ahtisarijevog plana sprovede nezavisnost Kosova, očigledno je da je ova misija direktno suprotna i Rezoluciji 1244 i Ustavu Srbije", naglasio je Koštunica.

Prema rečima Koštunice, Skupština istovremeno treba da poništi protivpravnu odluku o proglašenju Ustava Kosova, jer Srbija ne prihvata da se na njenoj teritoriji stvara nova albanska država.

"Srbija na osnovu odluka Narodne skupštine mora da obavesti generalnog sekretara UN Ban Ki-Muna i Savet bezbednosti da nismo saglasni i da se protivimo legalizaciji protipravne misije Euleks i da je Narodna skupština poništila akt o proglašenju ustava Kosova", istakao je Koštunica.

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE