• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Parivodić: Stabilna samo Vlada DS i DSS

Milan Parivodić (DSS) izjavio je da ta stranka ne treba da sarađuje sa radikalima i da stabilnu vladu mogu da naprave jedino DS i DSS.

 Parivodić: Stabilna samo Vlada DS i DSS Izvor: MONDO

Funkcioner DSS i bivši ministar za ekonomske odnose sa inostranstvom Milan Parivodić izjavio je da ta stranka ne treba da sarađuje sa radikalima i da stabilnu vladu mogu da naprave jedino DS i DSS.

"Nisam sklon formiranju vlade sa radikalima zato što se moja duboka uverenja o putu kojim Srbija treba da se razvija razilaze od stavova koje iznose čelni ljudi iz SRS", rekao je Parivodić u intervju listu "Blic nedelje".

On je kazao da je njegova vizija Srbija u EU, koja uvažava svoju religiju, istorijsko nasleđe, održava bliske i snažne privredne veze sa Rusijom, a da radikali, kako je naveo, više gledaju prema nesvrstanim zemljama, Kini, Indiji i veliki oslonac traže u Rusiji, a sa manje interesovanja gledaju na Evropu i neposredno okruženje.

Parivodić je istakao da ne vidi stabilnu Srbiju "dok ona ne stoji na dve noge - desna noga Srbije je DSS, a DS je leva noga".

Prema njegovim rečima, nijedna vlada koja nije zasnovana na saradnji DSS i DS ne može imati stabilnost koja je neophodna za ubrzanu modernizaciju Srbije na putu ka EU.

"Suviše su ozbiljni kompromisi uključeni u svaku drugu jednačinu. DS sa SPS mora da pravi vrlo ozbiljne kompromise, DSS sa radikalima takođe. Ti kompromisi su toliki da stanje ne može biti dovoljno efikasno", rekao je Parivodić.

On je dodao da zato ne isključuje mogućnost da se kasnije, ali u ovom sazivu parlamenta, "dođe do takve prekompozicije kao što je vlada DS i DSS".

U ovom momentu, naveo je Parivodić, izglednija je vlada DS sa SPS, ali je dodao da nije isključeno da se to "u nekom poslednjem trenutku promeni i da dođe do formiranja nacionalne vlade".

"Mislim da stvari još nisu završene, ali sada izgleda da je veća verovatnoća da će biti formirana vlada između DS i SPS", kazao je on.

Parivodić je rekao da nije jedini u DSS koji misli da pitanje napretka i razvoja Srbije ne sme biti podređeno kosovskom pitanju, kao što ni borba Srbije za integritet ne sme biti kompromitovana drugim važnim prioritetima, ističući da su priče o raskolu u DSS zlonamerne i nerealne.

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE