• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jočićeva čestitka povodom Dana MUP-a

Povodom dana MUP-a ministar Dragan Jočić poručio je u pisanoj izjavi da je MUP u proteklih godinu dana valjano obavljao zadatke.

 Jočićeva čestitka povodom Dana MUP-a Izvor: MONDO

Ministar unutrašnih poslova Dragan Jočić poručio je da je MUP u proteklih godinu dana valjano obavljao zadatke u borbi protiv organizovanog i svakog drugog vida kriminala.

Na svečanosti povodom Dana MUP-a i policije u Makišu Jočić je u pisanoj poruci naveo da je MUP time obezbedio zaštitu i sigurnost državi i njenim građanima kao i očuvanje pravnog poretka u zemlji.
"U godini za nama ruka pravde sustigla je mnoge koji su mislili da su iznad zakona, obezvređivali društvenu imovinu i pljačkali državu i njen narod", naveo je on u poruci koju je pročitala državni sekretar MUP-a Mirjana Orašanin.

Jočić je podsetio da je u prethodnom periodu presečen veliki broj kanala za krijumčarenje narkotika, kao i da je policija uspešno rešila mnoga razbojništva i pljačke.

"Postigli smo odlične rezultate i na planu suzbijanja trgovine ljudima i ilegalih migracija", naveo je on ističući da se staje na put korupciji i svakom obliku moralnog obezvređivanja institucija države i službenika koji u njima rade.

Jočić je odao priznanje svim pripadnicima MUP-a na postignutim rezultatima apostrofirajući pri tome i ličnu ulogu svakog od policajaca.

On je rekao da je, uz tehničku i tehnološku modernizaciju, svaki od pripadnika MUP-a ličnom hrabrošću i poštenjem zaslužan za postignute dobre rezultate u zaštiti interesa Srbije i njenih građana.

"Građani zato danas poštuju policiju kao nikada do sada i imaju poverenje u MUP", naveo je Jočić koji je za uspehe u radu u proteklih godinu dana nagradio 34 pripadnika MUP-a

U Nastavnom centru u Makišu, pred nekoliko hiljada posetilaca, pripadnici MUP-a prikazali su deo osposobljenosti za izvršavanje svakodnevnih zadataka.

Padobranski desant, borilačke veštine, dejstva protivterorističke jedinice, umeće Žandarmerije i Specijalne antiterorističke jedinice, prisutni su pozdravljali burnim aplauzima.

Pripređen je takođe i tehnički zbor naoružanja i opreme, konjička i motociklistička jedinica prikazali su svoja umeća, a ni ove godine nije izostao prikaz obuke u dresuri službenih pasa.

Svečanosti su prisustvovali predsednik Srbije Boris Tadić, direktor BIA Rade Bulatović, ministar odbrane Dragan Šutanovac, predsednik SPS Ivica Dačić, direktor policije Milorad Veljović, crkveni velikodostojnici, zvaničnici stranih policija i diplomatskog kora.

Dan MUP-a i Dan policije se obeležavaju 15. juna u znak sećanja na taj datum 1862. godine, kada je srpska žandarmerija, na Duhove (Trojice), odigrala presudnu ulogu u sukobima kod beogradske Čukur-česme, kao i u naredna dva dana tokom turskog bombardovanja Beograda.

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE