• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Umesto odbrane, Vučinić teško optužio Dinkića

Siniša Vučinić ponovo je optužio Mlađana Dinkića da mu je nudio milion dolara da organizuje likvidaciju Miloševića.

 Umesto odbrane, Vučinić teško optužio Dinkića Izvor: MONDO

Siniša Vučinić ponovo je optužio u ponedeljak ministra i lidera G17plus Mlađana Dinkića da mu je nudio milion dolara da organizuje likvidaciju Slobodana Miloševića 2001. godine

Siniša Vučinić se izjašnjavao o optužnici na suđenju grupi koja je ometala hapšenje bivšeg predsednika Savezne Republike Jugoslavije Slobodana Miloševića 2001. godine.

Vučinić, koji je u optužnici označen kao jedan od kolovođa te grupe, rekao je sudskom veću Drugog opštinskog suda da mu je Dinkić 29. marta 2001. godine u restoranu "Stara Hercegovina", "za trećim stolom levo od ulaza", ponudio milion američkih dolara da organizuje likvidaciju Miloševića.

"Dinkić mi je rekao da postoje neke pare sa Kipra i da će mi dati milion dolara da organizujem ljude da ubiju Miloševića, a da se to pripiše njegovom suicidnom genu", precizirao je Vučinić.

Njemu se na teret stavljaju krivična dela sprečavanje službenog lica u obavljanju službene dužnosti, nedozvoljeno držanje oružja i teško delo protiv opšte sigurnosti zbog pucanja u vazduh.

Vučinić je rekao da zapravo ne želi da iznese odbranu dok tužilac ne precizira optužnicu i navede imena onih koje je sprečavao u vršenju službene dužnosti, a rekao je i da sud prvooptuženom Bogoljubu Bjelici krši pravo na odbranu.

"Optužnica je nakaradna, neutemeljena i zasnovana na političkim motivima", rekao je Vučinić napominjući da nije optužen za nešto što jeste uradio, već za nešto što nema veze s njim.

Sud je prethodno odbio predlog da od Nacionalnog saveta odbrane, odnosno policije zatraži da se Bjelica i Saša Rudić oslobode čuvanja državne, službene i vojne tajne, pa su oni odlučili da ne iznosi svoju odbranu.

Rudić, koji je radio u Ministarstvu unutrašnjih poslova tvrdi da je bio angažovan kao lični Miloševićev telohranitelj .

Optužnica tereti Miloševićeve pristalice da su u noći između 30. i 31. marta 2001. godine, ispred vile "Mir" na Dedinju, izvršili krivično delo "učestvovanja u skupini koja sprečava službeno lice u obavljanju službene radnje".

U optužnici se kao kolovođe koje su svojim primerom i delovanjem usmeravale delovanje skupine, označeni Vučinić i Bjelica, koji su u to vreme bili članovi Direkcije Jugoslovenske levice, Ratko Zečević, Borivoje Drakulić, Jovica Bojinović i Saša Rudić.

Oni se terete da su, naoružani automatskim puškama, izdavali naređenja i usmeravali okupljenu masu na određena mesta u dvorištu vile.

Pritom su okupljene pristalice ubeđivali da imaju odobrenje čak i da pucaju ukoliko bi Milošević bio uhapšen.

Na optuženičkoj klupi je ukupno 31 osoba, pošto je postupak privremeno razdvojen protiv Ratka Zečevića.

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE