• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

G17 plus odredio svoje ministre u Vladi

Mlađan Dinkić će biti ministar za ekonomiju i potpredsednik Vlade, Tomica Milosavljević ministar zdravlja, a Samardžić Marković ministarka sporta.

 G17 plus odredio svoje ministre u Vladi Izvor: MONDO

Član Glavnog odbora G17 plus Vlajko Senić izjavio je da je ta stranka odredila kadrove za buduću Vladu Srbije i kazao da očekuje da će ona biti formirana najkasnije do kraja juna.

Senić je na konferenciji za novinare rekao da će lider te stranke Mlađan Dinkić biti ministar za ekonomiju i regionalni razvoj i potpredsednik Vlade Srbije zadužen za ekonomiju i infrastrukturu.

Tomica Milosavljević biće i dalje ministar zdravlja, a Snežana Samardžić Marković ministarka sporta. Četvrti ministar iz redova
G17 plus biće Verica Kalanović ali, kako je Senić naveo, još je ostalo da se definiše za koje će ministarstvo ona biti zadužena.

Prema njegovim rečima, krug je sužen između Ministarstva infrastrukture i Ministarstva za nacionalni investicioni plan.

On je dodao da će stranke koje budu činile vladajuću koaliciju imati potpredsednike vlade i da će kandidata za premijera dati Demokratska stranka.

Senić je kazao da sada ne postoje prepreke da se krene u zvanične razgovore sa koalicijom okupljenom oko Socijalističke partije Srbije i da se u najkraćem mogućem roku na osnovu izbornih rezultata i principa i programa koji su zastupani tokom kampanje može formirati vlada.

"Stigle su i zvanične potvrde da je bilo neformalnih razgovora sa SPS-om i mislim da ćemo se veoma lako dogovoriti o formiranju vlade.

Ako osnovni princip bude poštovanje snage političkih stranaka u parlamentu mislim da nas u narednom periodu očekuje finalizacija kadrovskih rešenja", kazao je Senić.

Govoreći o Beogradu on je kazao da veruje da će i u glavnom gradu Srbije i drugim ključnim gradovima biti istovetne koalicije kao i na nivou republike.

Senić je kazao da će tokom dana biti održane konsultacije koalicije "Za evrospku Srbiju", zbog "raznih stvari" ali i zbog inicijative DŠ-NS o održavanju vanredne sednice Skupštine Srbije na kojoj bi trebalo da se donese odluka o Eueksu i Ustavu Kosova.

On je kazao da će koalicija izaći sa jedinstvenim stavom o tome i podsetio da je Skupština usvojila deklaraciju koja je osnov zajedničke državne politike prema Kosovu i Metohiji koje se pridržavaju svi relevantni državni faktori.

Senić je rekao i da je sada njihov prioritet završetak konstituisanja skupštine, a ne inicijativa DSS-NS.

Na pitanje kako će rešiti zahtev PUPS-a za povećanje penzija, on je kazao da će sa PUPS-om "lako naći zajednički jezik" i da će zahtev biti rešen u skladu sa evropskim kriterijumima i da će ekonomskim razvojem Srbije i realan položaj penzionera biti bolji.

Senić je kazao i da će u četvrtak u Briselu biti redovna godišnja Skupština Evropskog udruženja narodnjačkih stranaka desnog centra
(EPP) i da je poziv za učešće iz Srbije dobio jedino Mlađan Dinkić, što je prvi put.

On je ocenio da će G17 plus kao stranka desnog centra biti "izvanredan balans u budućoj Vladi Srbiji".

"Nastavićemo da radimo onako kako rade stranke desnog centra u EU i kao ključna stranka u EPP iz Srbije zalagaćemo se da do kraja mandata buduće vlade, Srbija postane punopravni član EU", kazao je Senić.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE