• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izvor B92 tvrdi, DS demantuje dogovor sa SPS

B92 tvrdi da su lista Za evropsku Srbiju i koalicija oko SPS-a usaglasile konačan dogovor o skupštinskoj većini. DS demantuje

 Izvor B92 tvrdi, DS demantuje dogovor sa SPS  Izvor: MONDO

Portparolka Demokratske stranke (DS) Jelena Trivan negirala je da su vođeni bilo kakvi zakulisni tajni pregovori formiranju koalicije i vlade Srbije. Ona je agenciji Beta rekla da očekuje da će do toga uskoro doći i da svi događaji na političkoj sceni ukazuju na to da će lista "Za evropsku Srbiju", predvođena DS-om, formirati vladu.

"Naravno da smo spremni da budemo vrlo ekspeditivni u tom poslu shodno očekivanjima građana da brzo dobiju vladu, ali takođe želimo da taj posao uradimo na javan i transparentan način, što znači da očekujemo da uskoro uđemo u formalne, javne i zvanične pregovore i da shodno tome na vreme o njima obavestimo javnost kao i o rezultatima pregovora", kazala je Trivanova.

"Nema potreba za stalnim spekulacijama u javnosti i korišćenja takozvanih neimenovanih izvora kojima se zbunjuje javnost. Mi ćemo sve što je uvezi sa formiranja koalicije na vreme reći i obavestiti o tome javnost", dodala je protparolka DS-a.

B92 ranije je objavio da su lista Za evropsku Srbiju i koalicija oko SPS-a usaglasile konačan dogovor da formiraju skupštinsku većinu. Ipak, kako su naveli, još nije dogovorena podela svih resora, odnosno ministarstava. Izvori B92 navode da bi takva odluka mogla biti saopštena nakon vikenda, a da bi vlada u Skupštini mogla biti izabrana u narednih deset dana.

Iako su predstavnici SPS-a demantovali da uopšte vode pregovore tokom protekle dve nedelje, njihovi nezvanični pregovori su se intenzivirali.

Ova vlada imala bi podršku 102 poslanika liste Za evropsku Srbiju-Boris Tadić, 20 poslanika koalicije SPS-PUPS-Jedinstvena Srbija, sedam poslanika stanaka manjina, ali i 13 poslanika LDP-a. Naime, LDP je najavio da će podržati koaliciju liste Za evropsku Srbiju i koalicije okupljene oko SPS-a "za formiranje evropske vlade". To ukupno čini 142 poslanika.

Predsedavajući Skupštine Srbije Jovan Krkobabić izjavio je da još ne može da zakaže nastavak konstitutivne sednice parlamenta, jer ga niko nije obavestio o tome da je postignuta skupštinska većina. "Još nisam dobio obaveštenje o dogovoru o skupštinskoj većini, i dok se to ne desi, nije moguće zakazati nastavak konstitutivne sednice", rekao je Krkobabić agenciji Beta.

Na pitanje da li je bilo razgovora o skupštinskoj većini i o formiranju nove vlade, Krkobabić, koji je i predsednik Partije ujedinjenih penzionera Srbije, istakao je da on ni s kim nije razgovarao o tome.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE