• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Alimpijada" ispred Skupštine grada

SRS, narodnjačka koalicija i stranke oko SPS, koje negoduju zbog odluke da se sednica Skupštine Beograda održi 14. jula, održale su novi protest.

 "Alimpijada" ispred Skupštine grada Izvor: MONDO

Protest je organizovan pod nazivom "Alimpijada", tokom kojeg su omladinci tih stranaka izveli performans tako što su se takmičili u četiri discipline: "bacanje zakona u dalj, foteljaški maraton, šutiranje izborne volje i cepanje važnih i kompromitujućih dokumenta zbog kojih se može otići u zatvor".

Pobednik u svim disciplinama bio je "takmičar Zoran Alimpić", a disciplina "skokovi u vodu sa novih mostova" nije održan zbog, kako su učesnici performansa rekli, nedostaka objekata.

Okupljeni su nosili zastave Srbije, oznake Srpske radikalne stranke i odštampan refren himne "Alimpijade" u kojoj se Demokratska stranka optužuje za nepoštovanje izborne volje građana.

Predsednik Skupštine Beograda Zoran Alimpić zakazao je konstitutivnu sednicu za 14. jul. Predstavnici SRS, DSS-NS i SPS potpisali su koalicioni sporazum o zajedničkom učešću u gradskoj vladi i traže da sednica bude održana što pre.

Kandidat za gradonačlenika radikala, narodnjaka i partija okupljenih oko SPS-a Aleksandar Vučić kazao je okupljenima da i dalje ima poverenja u svoje koalicione partnere u Beogradu. On je zahvalio okupljenima što im pružaju podršku i zatražio da pruže posebnu podršku odbornicima iz SPS-a koji su, kako je naveo, u poslednje vreme izloženi velikim pritiscima.

Vučić je okupljenima zagarantovao da će se boriti da žive bolje i da ih neće izneveriti, ali da treba da budu jaki i strpljivi.

Bivši fudbaler Dule Savić poručio je da je došao na protest da da podršku ljudima koji žele da vode grad u ineteresu svih gradajana.

Glumac Tihomir Arsić zatražio je da se konstitutivna sednica zakaže što pre kako bi ih pustili da rade i naveo da će Beograd biti "duhovni vodič Balkana" i da će dobiti najpošteniju vlast do sada.

Okupljenima su se obratili i reditelj Bratislav Petković i glumac Predrag Miletić, a na skupu su bili i predstavnici Nove Srbije na čelu sa potpredsednicom stranke Dubravkom Filipovskom, portparol DSS Andreja Mladenović i funkcioner SPS-a Aleksandar Antić.

Tri političke grupacije organizovale su do sada više protesta negodujući zbog odluke da konstitutivna sednica bude 14. jula i tražeći da se sednica održi pre toga.

(Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE