• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koštunica: Rusija nas spasla Banovog plana

Zahvaljujući principijelnoj podršci Rusije, u Savetu bezbednosti nije prošao predlog generalnog sekretara Ban Ki Muna, tvrdi Koštunica.

 Koštunica: Rusija nas spasla Banovog plana Izvor: MONDO

Zahvaljujući principijelnoj podršci Rusije, u Savetu bezbednosti nije prošao predlog generalnog sekretara Ban Ki Muna da prenese nadležnosti sa UNMIK-a na protivpravnu misiju Euleks, izjavio je premijer Srbije Vojislav Koštunica.

"Rusija dosledno brani Povelju UN i važeću Rezoluciju 1244 SB koje garantuju suverenitet i teritorijalnu celovitost Srbije. Prenošenje nadložnosti sa UNMIK-a na Euleks, čiji je cilj da sprovede Ahtisarijev plan o nazavisnosti Kosova, predstavljalo bi grubo kršenje Rezolucije 1244 i neposredno ugrožavanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbija, naveo je Koštunica u izjavi dostavljenoj Tanjugu.

On je naglasio da je zato protivljenje Rusije, izneto na sednici SB, predaji nadležnosti Euleksu od najvećeg značaja za Srbiju i za njenu borbu za očuvanje Kosova unutar svojih granica.

"Sada je najvažnije da Generalni sekretar Ban Ki Mun ne preduzima nikakve samostalne aktivnosti vezane za promenu statusa i uloge UNMIK-a i da se striktno pridržava Povelje UN i Rezolucije 1244", zaključio je Koštunica.

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE