• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LDP iz opozicije podržava vladu DS i SPS

Glavni odboro LDP odlučio da podrži formiranje vlade DS i SPS zbog približavanja Evropi, smene Koštunice i zaustavljanja SRS.

 LDP iz opozicije podržava vladu DS i SPS Izvor: MONDO

Glavni odbor Liberalno demokratske partije odlučio je da podrži formiranje vlade Demokratske stranke i Socijalističke partije Srbije, izjavio je u nedelju Tanjugu član Predsedništva te stranke Zoran Ostojić.

Ostojić je naveo da će LDP podržati tu vladu zbog "približavanja Srbije Evropi kroz ratifikaciju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, smene premijera Vojislava Koštunice i sprečavanja dolaska na vlast SRS".

LDP će, naglasio je on, biti opozicija vladi te dve stranke i odlučno će se suprotstaviti svakom predlogu buduće vlade koji na bilo koji način bude ugrožavao evropsku perspektivu Srbije.

Iz te stranke ističu da podrška vladi DS i SPS nije rezultat uslovljavanja, ali da nije ni bezrezervna, kao i da će odgovorno braniti volju građana da Srbija bude deo Evropske unije.

Iz LDP poručuju da ta stranka unapred najodlučnije protestvuje protiv kadrovskih rešenja kolicije DS i SPS kojima se "rehabilitije politika socijalista koja je uništila zemlju".

"Cena nove vladajuće koalicije ne sme biti isto ono obrazloženje koje je pratilo popustljivost i razumevanje koje je DS godinama iskazivala za politiku Kostunice. Srbiji su potrebne promene, a ne kontinuitet u greškama koje danas prepoznajemo u rečenicama kojima demokrate opisuju SPS na isti način na koji je to pre osam godina radio Koštunica", kazao je Ostojić.

Za LDP, navode u toj stranci, nema razlike između socijalista, radikala i DSS, ali će "pružiti priliku DS da se u većoj meri nego do sada distancira od pogrešne politike DSS-a".

Iz LDP poručuju da sukob sa modernim svetom, izbegavanje suštinskih reformi u društvu, prekidanje evropskih intergracija i izbagavanje sankcionisanja politike zločina Slobodana Miloševića moraju zameniti pozitivne osobine politike koju je u Srbiji sprovodila vlada Zorana Đinđića.

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE