• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikolić: Pobeđujem, Srbija je uz mene

U prepunoj "Beogradskoj areni" predsednički kandidat SRS Tomislav Nikolić izjavio da je siguran da je on novi predsednik Srbije.

 Nikolić: Pobeđujem, Srbija je uz mene Izvor: MONDO

Završni miting predsedničkog kandidata SRS Tomislava Nikolića počeo je tačno u 20.30 časova uz pesmu "Srpska se truba s Kosova čuje", a svoju pobedničku pesmu "Molitva" sa Evrovizije otpevala je i Marija Šerifović.

"Deco Srbije, ponosna, uspravna deco Srbije, najlepše zemlje na svetu - Hvala na pobedi u prvom i drugom krugu", započeo je govor na završnom mitingu Tomislav Nikolić.

"Danas ne bi trebalo da se bavim politikom, to sam juče radio. Tada sam u jednom danu razgovarao sa budućim predsednikom Rusije i bivšim predsednikom Srbije", nastavio je Nikolić i dodao da je Tadiću rekao da želi uspeh svakom gradjaninu Srbije, svakom radikalu, demokrati, narodnjaku, svakom muslimanu, Madjaru, Rusinu, svakoj ženi i muškarcu, "da krenemo zajedno od ponedeljhka, da vidite da možemo zajedno".

On je pozvao svoje pristalice da se uzdrže od sukoba sa neistomišljenicima i da im pruže ruku pomirenja, ali se i osvrnuo na poteze "protivničkog tabora"

"Rastrčali su se po Srbiji hoće da spasu mafijašku državu. Toga više nema, narod je tako odlučio. Plaše vas da će pasti dinar, berza ako pobedim. Pre će biti da će pasti guverner NBS. Kažu da će vaše akcije od 1.000 evra izgubiti vrednost, a ja vam kaže da će vredeti 2.000 evra", rekao je Nikolić.

On je demantovao da se protivi ulasku Srbije u EU: "Šta ja imam protiv EU? I ja želim njihov kapital i evropske vrednosti. Imam samo mali zahtev za EU - ne diraj nam Kosovo i Metohiju,"rekao je Nikolić i dodao da nam treba čestit partner na sve četiri strane sveta. "Ne biramo društvo, svako nam je drag. Ali taj neka kaže - ono što želim svom narodu to želim i gradjanima Srbije."

On je odbacio i optužbe da ima dvostruke aršine za gradjane Srbije
"Bavite se čime hoćete, idite u crkvu u koju hoćete, neće više vlast popreko da gleda narosd - to vam kaže domaćin Srbije, predsednik Srbije", rekao je Nikolić.

On je odbacio i mogućnost da će, kada postane predsednik, osloboditi iz zatvora kriminalce i ubice:
"Kažu da se meša Nikolić u presude. Pa naravno da ću pustiti onog što je osudjen na četiri meseca zatvora, a deca mu gladna kod kuće. Ali nemoj da su mi se obratile ubice, narko dileri i mafijaši", rekao je Nikolić.

On je dodao da je siguran u pobedu jer "kad si dobar ne bojiš se za glasove. Ja se ne bojim, siguran sam da imam poverenje Srbije."

On se osvrnuo i na često pominjanje Šešelja u kampanji DS-a.
"Misle uvrediće me kada me vezuju za mog prijatelja i učitelja Vojislava Šešelja. Malo im je što su ga vezali, smislili lažnu optužnicu, što je pet godina, u Hagu. Još ga se boje, misle vrati će se, da mu ni Hag ne može ništa", rekao je Nikolić.

Na kraju govora on je pozvao gradjane Srbije da glasaju po savesti, ali je dodao: "Ima samo dva kandidata. Jedan je prvi, jedan je drugi. Nemoj da Srbiju više vode drugi, nek je vode prvi", rekao je Nikolić aludirajući na mesta na izbornom listiću.

"Izadjite u nedelju na izbore, odlučimo olovkom koja piše srcem, a ja ću vas od ponedeljka pozvati da radimo, za našu decu, roditelje, prijatelje za budućnost. Živela Srbija, svim srcem Srbija!", zaključio je Nikolić u trenutku kada su se sa kupole Arene na prisutne spustile hiljade plavih, crvenih i belih balona, a Marija Šerifović zapevala "Mito bekrijo".

Na početku mitinga pročitano je pismo predsednika SRS Vojislava Šešelja, iz Haga koji je poručio da će pobeda Tomislava Nikolića na izborima značiti i pobedu Srbije.

"Pobeda Nikolića biće pobeda pravde, istine i poštenja, pobeda Srbije i njen opstanak kao države, ali i pobeda svih onih koji su se borili za otadžbinu", poručio je Šešelj.

Lider SRS naveo je da bi pobeda Nikolića "značila i očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije i brigu o našim sunarodnicima u Crnoj Gori i Republici Srpskoj".

Šešelj je, ističući da su građani Srbije u prvom krugu predsedničkih izbora ukazali veliko poverenje Nikoliću, pozvao građane Srbije da izađu na izbore u nedelju, 3. februara, i glasaju za promene.

"Nikolić jedini iskreno želi očuvanje teritorijalnog integriteta zemlje i borbu protiv korupcije", naveo je Šešelj u pismu koje je pročitao oficijelni voditelj završne konvencije kandidata SRS.
Potom se prisutnima obratio pisac Brana Crnčević, koga je na bini smenio Borisav Pelević, nekadašnji predsednik Stranke srpskog jedinstva.

Dobrivoje Budimirović Bidža je govor započeo rečima "došlo je vreme da operete svoju dušu", a onda je dodao "gotovi su!" On je ukazao da je Tomislav Nikolić iz Srbije, a da Tadić dolazi "iz bratske Bosne"

Mali odmor napravljen je uz taktove pesme "Tamo daleko", a onda su se za govornicom smenjivali funkcioneri SRS, a najveće ovacije izazvalo je pojavljivanje Aleksandra Vučića na bini.

"Hvala vam što ste dali sve od sebe za drugačiju i novu Srbiju, što ste dali sve od sebe za pobedu Tomilslava Nikolića", rekao je Vučić često prekidan uzvicima "pobeda, pobeda!".

"Borili smo se više nego ikada, videli ste kako je nokautirao režimskog kandidata u TV duelu. Pozdravite sve glasače NS, DSS, SPS koji će glasati za Tomislava Nikolića u nedelju", rekao je Vučić.

Vučić je dodao da im je Nikolić zabranio da negativno govore o protivničkom kandidatu, ali da on ne može da odoli. Potom je spomenuo Mladjana Dinkića i Milorada Dodika za koje tvrdi da su opljačkali gradjane Srbije. Govor je završio rečima "Svim srcem za Srbiju, za Tomislava Nikolića".

Posle Vučića na binu su izašli predstavnici manjina koji su na svoim jezicima pozvali da se glasa za kandidata SRS, a prisutnima su se
obratili i Oliver Ivanović iz SNV Kosova i Metohije, Dragan Todorović, šef izbornog štaba i Gordana Pop-Lazić.

Pre početka završnog mitinga u direktnom prenosu na TV "Pink","Kopernikus" i "Art", nekoliko javnih ličnosti je u izjavama objasnilo zašto će glasati za Tomislava Nikolića.

Medju njima su i frontment rok grupe "357" Nikola Hadži Nikolić, ekonomista i bivši ministar u Vladi iz vremena Slobodana Miloševića Zoran Bingulac, profesor Oliver Arsić, Marijan Rističević, i publicista Miroslav Toholj.

Završna konvescija SRS u novobeogradskoj "Areni" nastavljena je do pobnoći, kada počinje predizborna tišina.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE