• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Grobnicu kod Prijedora otkrio insajder VRS"

Na lokalitetu Tomašica u blizini Prijedora otkrivena je masovna grobnica na osnovu informacije pripadnika Vojske Republike Srpske.

 "Grobnicu kod Prijedora otkrio insajder VRS" Izvor: MONDO

Na lokalitetu Tomašica u blizini Prijedora otkrivena je masovna grobnica na osnovu informacije pripadnika Vojske Republike Srpske.

Mujo Begić, šef bihaćkog Odeljenja instituta za nestale osobe BiH, rekao je da su žrtve, ubijene tokom ljeta 1992. godine, otkrivene zahvaljujući tačnoj informaciji insajdera iz VRS, koja je potom potvrđena iz više izvora, prenosi agencija Fena, pozivajući se na BIRN - Justice Report.

On očekuje da će posmrtni ostaci ubijenih biti iskopani u narednih mjesec dana i navodi da su tijela žrtava dovožena sa različitih područja, poput Čarakova, Rizvanovića, Kozarca..., i zakopavana u tu masnovnu grobnicu.

Kako je saopštila pres-služba Tužilaštva, masovna grobnica bila je skrivena vještačkim nasipima zemlje, a detaljnim kopanjem otkriven je čitav sloj tla, od nekoliko metara, sastavljen od nagomilanih posmrtnih ostataka.

Broj žrtava zakopanih u ovoj masovnoj grobnici je, prema prvim vizuelnim procjenama, više desetina, a tačan broj i identitet biće utvrđen detaljnim iskopavanjima i raspoloživim forenzičkim metodama.

Prema prikupljenim dokazima, u masovnoj grobnici su tijela žrtava bošnjačke i hrvatske nacionalnosti sa područja Prijedora i okoline, koje su ubijene u ljeto 1992. godine.

Prema prvim procjenama, riječ je o jednoj od najvećih masovnih grobnica u Bosanskoj Krajini otkrivenoj u posljednjih 10 godina.

(Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE