• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Arsenal oružja u kući Orića

U Potočarima kod Srebrenice obavljen je pretres porodične kuće Orića i u njoj je pronađeno oružje, javila je danas RTRS.

 Arsenal oružja u kući Orića Izvor: MONDO

Kako je izjavila portparol Tužilaštva Danka Prodanović, u akciji Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) pronađeno je naoružanje u kući Nedžada Orića, brata ratnog komandanta Srebrenice Nasera Orića koji je, za Srbe Podrinja, odgovoran za stravične ratne zločine.

U Tužilaštvu kažu da SIPA još nije dostavila izvještaj o detaljima akcije, sprovedene 2. septembra, a predmet će u ovom slučaju formirati tužilac u Srebrenici.

Policijski službenik SIPA Kristina Jozić potvrdila je da je u kući, vlasništvu Orića, čiji je sadašnji korisnik lice s incijalima Š.Š., pronađeno pet rasprskavajućih protivpješadijskih mina i pet komada trotilskih metaka (eksploziva) od 100 grama.

Kako prenosi RTRS, Š.Š. je saslušan u svojstvu svjedoka, a sa ovim slučajem upoznato je Okružno tužilaštvo u Bijeljini.

"Dnevni avaz" je prethodno, nezvanično, objavio da su pripadnici SIPA pretresli porodičnu kuću Nasera Orića u kojoj, nakon poslijeratnog adaptiranja, živi stariji bračni par iz sela Luka sa područja opštine Srebrenica.

Naser Orić je za taj list rekao da "ne zna šta ko ima da traži u toj kući",  da u nju nije kročio od izlaska iz Srebrenice i da je "znao da mu je 11. jula ove godine policija RS pripremala hapšenje, očekujući da će doći da obiđe kuću u kojoj se rodio".

On je tvrdio i da su u kuću "bili donijeti i dokazi", odnosno nekoliko bombi, na osnovu kojih je kasnije trebalo da bude uhapšen.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE