• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Raskid partnerstva SBB-a i SDP-a?

Iz SBB-a poručuju da su nezadovoljni SDP-om u Vladi FBiH i najavili da će njihovo političko partnerstvo najvjerovatnije biti prekinuto

 Raskid partnerstva SBB-a i SDP-a? Izvor: MONDO

Predsjednik Glavnog odbora SBB-a Fehim Škaljić rekao je da je njegova stranka nezadovoljna ulogom SDP-a u Vladi Federacije BiH (FBiH), te da će partnerstvo ove dvije stranke, najvjerovatnije, biti prekinuto.

Škaljić, koji je i predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, rekao je novinarima u Sarajevu da je federalni premijer Nermin Nikšić najavio da neće doći na 22. sjednicu ovog doma, jer je na godišnjem odmoru, iako se zna da su godišnji odmori članova Vlade u istom nom periodu kada i Parlamenta.

"Zbog toga ću ja, ukoliko ne bude reprezentativnih predstavnika Vlade na sjednici, tražiti odgađanje rasprave o pojedinim tačkama ili ću odgoditi sjednicu Parlamenta", rekao je Škaljić.

Škaljić je naveo da će se na dnevnom redu 22. sjednice naći i inicijativa potpredsjednika ovog entiteta da se donese rezolucija kojom se javno osuđuje učešće građana BiH u oružanim sukobima u svijetu, prenosi portal "Kliks".

On je naglasio da na dnevnom redu nema ništa od onoga što bi u ovom trenutku moralo da bude odraz zahtjeva jedne vlade, kao što su zakoni i rješenja koji sprječavaju krizu i doprinose poboljšanju stanja u privredi.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE