• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cvijanović: Ekonomija RS se oporavlja

Član Izvršnog odbora Glavnog odbora SNSD-a Željka Cvijanović izjavila je da se u Republici Srpskoj redovno izvršavaju sve budžetske obaveze.

 Cvijanović: Ekonomija RS se oporavlja Izvor: MONDO

"Nije bilo nikakvih zastoja, niti problema o tom pitanju, uključujući i isplatu julske plate, koja je povišena za pet odsto u odnosu na planirana sredstva na početku ove godine", rekla je Cvijanovićeva, koja je i premijer Republike Srpske.

Ona je, na konferenciji za novinare, istakla da su na jučerašnjoj sjednici Izvršnog odbora Glavnog odbora SNSD-a prezentovani osnovni elementi ekonomske politike Republike Srpske za narednu godinu.

"Naša privreda suočena je sa ozbiljnim izazovima, ali su prisutni određeni pomaci. Ekonomija bilježi blagi oporavak, došlo je do povećanja bruto domaćeg proizvoda za jedan odsto i očekujemo da će ti trendovi biti nastavljeni", dodala je Cvijanovićeva, napomenuvši da je došlo do rasta industrijske proizvodnje i do izvoza u pojedinim oblastima.

Prema njenim riječima, mjerama Vlade Srpske zaustavljeni su određeni izrazito negativni trendovi iz prethodnog perioda.

Cvijanovićeva je naglasila da je Izvršni odbor SNSD-a informisan o realizaciji svih zacrtanih mjera Vlade Srpske.

"Preduzete su mjere za stabilizaciju privrede, koje su se ogledale u kreiranju različitih programa. Za podršku zapošljavanju i samozapošljavanju obezbijeđeno je 25 miliona KM", navela je Cvijanovićeva, koja je i međunarodni sekretar stranke.

Ona je dodala da je za podršku privredi obezbijeđeno 20 miliona KM, kao i poljoprivredi, gđe će biti nastavljeno provođenje započetih mjera.

Cvijanovićeva je rekla da je na sjednici Izvršnog odbora Glavnog odbora SNSD-a bilo riječi i o popisu sanovništva u BiH, kojem Vlada pristupa na najozbiljniji način.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE