• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Bez RS nema budućnosti

Autor SRNA

Bez Republike Srpske nema mogućnosti da srpski narod kao svoj na svome živi na ovim prostorima, poručio je danas predsjednik SNSD-a Milorad Dodik.

Dodik je istakao da Republika Srpska raspolaže ozbiljnim resursima, ali da je "uglavljena u organizaciju koja ne dozvoljava njihovu efikasnu upotrebu".

"Ta organizacija u kojoj smo uglavljeni je BiH. BiH je takva da predstavlja stalnu opasnost, prijetnju i smetnju za realizaciju naših programa", rekao je Dodik.

Obraćajući se polaznicima škole novih lidera SNSD-a na Jahorini, Dodik je rekao da je pokušavao da gradi određene stvari na nivou BiH, uvjeren da može doći do zajedničkog dogovora o 10 pitanja koja nisu sporna.

"Brzo sam shvatio da taj sarajevski politički krug želi dominaciju i izgradnju BiH kao zemlje za njih koja bi u suštini bila centralistički organizovana", naglasio je Dodik.

On smatra da u današnje vrijeme u politici ima previše "galame" i primitivizma.

"Proći će one politike koje su izdignute iznad toga i koje imaju prepoznatljivu dinamiku i kretanje, kao i oni koji imaju čvrste stavove", poručio je Dodik.

"Opozicija skreće pažnju sa izdaje u Sarajevu"

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je danas u Rogatici da Savez za promjene nema kapacitet za izbor nove vlade, a za takav eventualni zahtjev mora biti konsultovan predsjednik Srpske, koji je za taj proces nadležan po Ustavu.

"Republika Srpska funkcioniše, Vlada je stabilna, skupštinska većina je manifestovana... Realizujemo i planiramo kapitalne projekte, a opozicija vjerovatno želi da skrene pažnju sa onoga što čini u Sarajevu, gdje legalizuju politički projekat lidera SDA Bakira Izetbegovića u funckiji razbijanja, smanjenja značajaj i kapaciteta Republike Srpske", rekao je Dodik novinarima.

On kaže da se tu radi o "virtuelnim političkim stavovima" i naglašava da je bitna samo Srpska i njena stabilnost. "NJihova stvarna politika jeste politika izdaje u Sarajevu", ističe Dodik.

Prema njegovim riječima, Savezu za promjene, a posebno SDS-u, bolje bi bilo da se zamisle nad činjenicom zašto ih napuštaju članovi koji se nalaze na visokim pozicijama u toj koaliciji.

Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić izrazio je nevjericu da opozicija može javno da iznosi podatak o formiranju nove vlade, s obzirom da stranke pozicije koje čine skupštinsku većinu u Srpskoj nemaju nikakve informacije o tome.

"Smatram da je većina koju imamo veoma stabilna, da je uspostavila vlast i izabrala Vladu Republike Srpske. To samo mogu biti spekulacije opozicije, koja pokušava da podgrijava atmosferu i unosi nestabilnost u javnost, ali od toga neće biti ništa", naglasio je Đokić.

Međunarodni sekretar SNSD-a Željka Cvijanović rekla je novinarima da su najave opozicije o navodnoj promjeni skupštinske većine u Republici Srpskoj neozbiljne.

Ona je naglasila da vlast u Srpskoj ima većinu i radi na usvajanju strateških i reformskih dokumenata, za razliku od opozicije koja vodi neozbiljnu politiku.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE