• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SDP: Krizu vlasti mogu riješiti vanredni izbori

Autor SRNA

Predsjedništvo SDP-a BiH jednoglasno je usvojilo zaključak da će ta stranka početi raditi na traženju zakonskih rješenja koja bi omogućila raspisivanje prijevremenih parlamentarnih izbora u BiH, odnosno u Federaciji BiH.

 SDP: Krizu vlasti mogu riješiti vanredni izbori Izvor: Samir Cacan, MONDO

Izvor: Samir Cacan, MONDO

"U svjetlu aktuelne političke krize i očitog neslaganja u vladajućoj parlamentarnoj koaliciji koja čini Vladu FBiH, čiji teret najviše nose građani FBiH, članovi Predsjedništva su zaduženi za iznalaženje zakonskih inicijativa za izmjene Izbornog zakona BiH da bi se uvela institucija vanrednih izbora", saopšteno je iz SDP-a.

Predsjedništvo SDP-a navodi da je očito da nova vladajuća koalicija, predvođena HDZ-om, a uz prećutnu saglasnost SDA, uvodi "ekonomski treći entitet" u BiH, time što bi HDZ imao ekskluzivno pravo imenovanja upravljačkih struktura u javnim preduzećima u dijelovima FBiH sa većinskim hrvatskim stanovništvom.

Oštro je osuđeno i nedavno imenovanje novih ambasadora BiH od članova Predsjedništva BiH čije imenovanje "nije zavisilo od njihovog diplomatskog iskustva, kojeg nikako i nemaju, nego od toga koliko su stranački podobni".

"Tako ćemo u budućnosti imati situaciju da BiH u svijetu predstavljaju oni protiv kojih se vode aktivni sudski procesi ili vlasnici Internet portala koji šire mržnju među građanima BiH", navodi se u saopštenju.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE