• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Važno jedinstvo RS i Srbije u stavovima

Autor SRNA

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Bratuncu da je veoma važno jedinstvo u političkim stavovima Republike Srpske i Srbije.

 Dodik: Važno jedinstvo RS i Srbije u stavovima Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba
Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Dodik je poručio da su Srbija i RS zajedno u nastojanju da se ne negira istina, nego da se dođe do potpune istine o događajima u posljednjem ratu.

"Republika Srpska i Srbija dijele iste stavove i aktivnosti u vezi sa rezolucijom o Srebrenici koju predlaže Velika Britanija, koja je u kontinuitetu svojim političkim aktivnostima kroz istoriju bila antisrpski motivisana", izjavio je Dodik novinarima u Bratuncu, gdje je održan centralni komemorativni skup povodom obilježavanja 23 godine od velikog srpskog stradanja u okolini Srebrenice i Bratunca na Petrovdan 1992. godine.

On je rekao da Britanija, navodno, pokušava da popravi tekst te rezolucije, a u suštini sve ostaje

 isto.

"Svaki Srbin treba da zna da je to antisrpska aktivnost i da Velika Britanija nastavlja povlačiti loše poteze prema Srbima", rekao je Dodik.

On je naglasio da ne treba da izgubiti dostojanstvo jer na mnoge stvari koje se dešavaju u Savjetu bezbjednosti UN "ne možemo da utičemo".

"Ali, možemo da se okupimo oko naših vrijednosti i činjenice da su Srbi ovdje stradali i da im odamo zahvalnost. Mi poštujemo i druge koji su stradali i želimo da budemo različiti od drugih jer kažemo da su ovdje stradali svi, a ne samo jedni", pojasnio je Dodik.

Prema njegovim riječima, odavanjem počasti svima koji su stradali Srbi će se izuzeti od onih koji favorizuju samo jednu, jednostranu, istinu i njihove želje da to zapišu u istorijske dokumente UN.

Dodik je podsjetio da za zločine u srednjem Podrinju niko nije odgovarao.

"Danas smo ovdje da se podsjetimo na činjenicu da se ponižava i minimizira stradanje Srba koji su ovdje sistematski masovno ubijani od strane muslimanskih jednica u kontinuitetu nekoliko godina", rekao je Dodik i posjetio da je u ovom kraju ubijen veliki broj srpskih civila, među ukupno 3.500 nastradalih.

Govoreći o velikom broju ljudi koji su došli na komemorativni skup u Bratunac, Dodik je rekao da je presrećan što ih vidi u tolikom broju jer shvataju trenutak i došli su ne samo da odaju poštu stradalim Srbima ovog kraja, nego i da iskažu stav povodom pokušaja nametanja stavova i britanske rezolucije.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE