• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zabrinjava odlazak Vučića u Potočare"

Autor SRNA

Predsjednik Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Srebrenice rekao da je zabrinjavajuće da premijer Srbije dolazi u Potočare da bi odao počast bošnjačkim, a nije bio na komemoraciji srpskim žrtvama.


"Očito je da se nastavlja nepravda prema srpskim žrtvama i minimiziranje zločina nad Srbima. I očito je da zapadne prijetnje raznim rezolucijama utiču na donošenje mnogih odluka u državama regiona, pa i na Vučićev dolazak u Potočare", rekao je Srni Mladen Grujičić.

On kaže da su namjeravali da od Vučića zatraže da ne dolazi u Potočare, jer se niko od bošnjačkih lidera nikada nije izvinio za srpske žrtve, niti je kad posjetio neko od srpskih stratišta. 


Grujičić napominje da se od 1992. do 1995. godine kontinuirano odvijao zločin nad srpskim narodom u Srebrenici i okolini i da se za etničko čišćenje i ubistvo oko 3.500 Srba iz srednjeg Podrinja, od kojih su polovina bili civili, niko nije izvinio, a kamoli da je neko procesuiran i osuđen.

"To su bili monstruozni zločini i svirepa ubistva civila na razne načine, od klanja, kasapljenja, pečenja na ražnju, odsijecanja glava i premlaćivanja do smrti", rekao je Grujičić. 

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE