• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Srbe na vrbe" usred Doboja!

Autori mondo.ba Autori Agencije

Nepoznate osobe su u dobojskom naselju Vila oskrnavile spomenik u izgradnji, posvećen srpskim žrtvama stradalim na Petrovdan 1992. godine, i ispisala grafite uvredljivog sadržaja.

 Doboj: Oskrnavljen spomenik srpskim žrtvama, osvanuli grafiti mržnje Izvor: MONDO/Predrag Vujić
Doboj
Izvor: MONDO/Predrag Vujić

  Kako je saopšteno iz Centra javne bezbjednosti Doboj, policiji je juče prijavljeno da je oštećena ploča namijenjena za postavljanje krsta u spomen poginulim srpskim žrtvama i da su ispisani uvredljivi grafiti.

Uviđajem je utvrđeno da su sa betonske podloge, koja je taj dan postavljena, skinute potporne daske, pri čemu su oštećene betonske ivice, a na svežem betonu ispisano "Srbe na vrbe", "Alah je veliki", "Moj je tata zločinac iz rata"..., prenosi Radio televizija Republike Srpske.

O dograđaju je upoznat dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Doboj.

Predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije grada Doboj Zoran Bijelić ocijenio je da je skrnavljenje spomenika u Doboju veoma ružna i uvredljiva poruka i gest koji ne može umanjiti značaj tog istorijskog događaja u kojem su poginula 44 srpska borca.

Bijelić je rekao Srni da izgradnja spomenika ne vrijeđa nikoga, jer je činjenica da su poginula 44 srpska borca i da je odbrana grada istorijski događaj koji se, nažalost, dogodio i to sa takvim posljedicama.

"Boračka organizacija želi da im posveti spomenik. Nama ničiji spomenici i obilježja ne smataju i svako ih podiže na mjestima gdje misli da se događaj dogodio, tako da nam nije jasan ovaj gest skrnavljenja", istakao je Bijelić.

On je naveo da se tim činom šalje ružna poruka u uslovima kada se planira normalan suživot.

Bijelić je rekao da je riječ o spomeniku posvećenom žrtvama Petrovdanske bitke iz 1992. godine, koji se gradi na lokaciji dobojskog naselja Vila, u putnom pojasu koje pripada "Putevima Republike Srpske" i uz njihovu saglasnost.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jiber

Srbi branili Doboj od Dobojlija...

dobojlija

@Jiber Branili smo od islamskih fanatika

dobojlija

@Jiber branili od onih sto su 4 godine granatirali grad, preko 100 ubijenih civila... i dan danas se vide rupe po ulicama i zgradama od granata. moj djed je pogunio u centru grada kada je isao do apoteke! za ovu dizanje tenzija u doboju treba da zahvalimo gospodinu obrenu petrovicu i njegovoj "probosanskoj" politici sta god mu to znacilo.

MONDO REPORTAŽE