• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bil Klinton sa članovima Predsjedništva BiH

Autor Anadolija

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine primilo je danas izaslanstvo Sjedinjenih Američkih Država koje je predvodio bivši predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Bil Klinton.

Članovi Predsjedništva BiH su zahvalili Sjedinjenim Američkim Državama za sve što su učinile za narode i građane u BiH, te su posebno pozdravili kontinuiranu prijateljsku i aktivnu podršku koju SAD pružaju Bosni i Hercegovini. Takođe su poručili da je dobrodošla američka pomoć na intenzivnijem ispunjavanju neophodnih uslova za priključenje evropskim integracijama.

"Istakli su važnost ispunjavanja obaveza na evropskom putu, s posebnim naglaskom na ekonomskim reformama, kao i rješenju ostalih pitanja koja će omogućiti približavanje Evropskoj uniji. Ocijenili su važnim postojanje opšte saglasnosti i izražene volje svih učesnika političkog života BiH za provođenje reformi i ostvarivanje pomaka, koji će približiti BiH Evropskoj uniji", navodi se u saopštenj predsjedništva BiH.

Bivši predsjednik SAD-a Klinton je naglasio spremnost SAD-a da pomogne evroatlantsku integraciju Bosne i Hercegovine. Prema njegovim riječima, američka administracija snažno podupire evropsku integraciju naše zemlje i spremnost domaćih vlasti da provedu neophodne reforme.

Bivši predsjednik SAD-a i članovi američkog izaslanstva su još jednom potvrdili američko prijateljstvo prema Bosni i Hercegovini, kao i otvorenost za pomoć na političkom i ekonomskom planu, uključujući i uspostavljanje privatno-javnih partnerstava u SAD-u namijenjenih podršci za razvoj ekonomije.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE