• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Češki poslanik traži istragu o Oriću

Autor SRNA

Češki poslanik u Evropskom parlamentu Miloslav Ransdorf prije usvajanja rezolucije o Srebrenici krajem prošle sedmice na zasjedanju u Strazburu odstupio je od jednostranog pristupa i javno postavio pitanje odgovornosti Nasera Orića.

"Zatražio sam da se u rezoluciju Evropskog parlamenta o Srebrenici unese deo o Naseru Oriću, s predlogom da se započne istraga o onome što je počinio. Uloga Orića treba da bude detaljno ispitana. Nije, međutim, prihvaćen nijedan od naših predloga. Ni ovaj o Oriću, koji sam lično podneo", istakao je Ransdorf.

On je ocijenio da ima mnogo dokaza o nasilju koje su sprovodile trupe ovog biznismena iz Tuzle.

"Srbi su od holandskih snaga stacioniranih u Srebrenici tražili zaštitu. Ali niko nije ništa preduzeo, i to je bio osnovni razlog za tragediju u Srebrenici. Istina je, većina žrtava su bili muslimani, ali Orić, koji je sve to isprovocirao, nikada nije osuđen", rekao je Ransdorf, član Komunističke partije Češke i Moravske.

On je za beogradske "Novosti" rekao da je Orić pušten "zbog toga što su svedoci ili ubijeni, ili su nestali, ili nisu bili u prilici da govore" i zbog nedostatka dokaza je oslobođen.

Na pitanje da li misli da u EU, generalno, postoji jedna istina koja ne smije da se dovodi u pitanje, on je odgovorio da su "Srbi do sada bili demonizovani i da su to slogani koje mediji stalno ponavljaju".

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE