• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SDA osudila napad na premijera Srbije

Autor SRNA

Predsjedništvo SDA najoštrije je osudilo nedavni napad na premijera Srbije Aleksandra Vučića u Potočarima kod Srebrenice i zatražilo hitnu i efikasnu istragu kojom će biti otkriveni počinioci i utvrđeni eventualni bezbjednosni propusti.

  U saopštenju iz SDA ističe se da stranačkog Predsjedništvo odbacuje, kako se navodi, "neosnovane tvrdnje obavještajnih struktura i pojedinih medija u Srbiji" u vezi sa napadom na Vučića.

"Najviši organi BiH, kao i sama SDA, najoštrije su osudili napad na Vučića i uputili izvinjenje premijeru Srbije. Zabrinjava činjenica da se ovaj napad koristi za objavljivanje izmišljenih konstrukcija koje dodatno komplikuju odnose ne samo dvije zemlje, nego i naroda u BiH", piše u saopštenju SDA.

Predsjedništvo SDA očekuje da se što prije definiše reformska agenda, da se počne provođenje neophodnih reformi i omogući podnošenje kredibilne aplikacije za članstvo BiH u EU, te poziva sve političke stranke potpisnice izjave Predsjedništva BiH o novom pristupu EU da, bez obzira da li su pozicija ili opozicija, podrže realizaciju potpisane izjave.


Predsjedništvo SDA pozvalo je predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da povuče prijedlog o najavljenom referendumu o Sudu i Tužilaštvu BiH, ocjenjujući da, kako se navodi, "zadiranje entiteta u kompetencije BiH predstavlja kršenje Dejtonskog mirovnog sporazuma".

"Ukoliko dođe u pitanje Dejtonski mirovni sporazum, onda će se prvo dovesti u pitanje postojanje onoga što je nastalo u Dejtonu, a to su entiteti", smatraju iz SDA i pozivaju međunarodnu zajednicu da reaguje u skladu sa obavezama iz Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Tagovi

SDA

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE