• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gradiška: Propao još jedan pokušaj primopredaje

Autor SRNA

Radislav Dončić, koga je sa mjesta predsjednika SO Gradiška u februaru smijenila nova skupštinska većina i na tu funkciju imenovala Uroša Grahovca, danas je bio na službenom putu.

On tako nije ispoštovao nalog gradiškog Osnovnog suda da do 15. jula preda dužnost.

Sudija Osnovnog suda Predrag Grahovac za petak, 17. jul, u 11.00 časova zakazao je novi termin primopredaje, ali sada uz asistenciju Sudske policije i pripadnika MUP-a Republike Srpske, rekao je novoizabrani predsjednik lokalnog parlamenta Uroš Grahovac.

Privremeno rješenje o primopredaji dužnosti, prema kojem je utvrđeno da je smjena skupštinskog rukovodstva izvršena na legalan i zakonit način, donio je Okružni sud u Banjaluci.

Novoizabarani predsjednik SO Uroš Grahovac rekao je da u zgradi opštine Gradiška danas nisu bili prisutni ni Dončić, ni načelnik opštine Zoran Latinović.

"Navodno, njih dvojica su na službenom putu, a mi možemo samo da pretpostavljamo gdje su. Proces se nastavlja u petak, a da li će primopredaja biti izvršena nije na meni da procjenjujem", kaže Grahovac.

On je ukazao da ovakvo ponašanje ljudi koji sada vode opštinu prevazilazi svaku mjeru, s obzirom na to da građani trpe ogromne posljedice zbog nefunkcionisanja lokalnog parlamenta.

"Pokušavaju se omalovažiti sve institucije Republike Srpske, do te mjere da se ne poštuju ni sudska rješenja. Pitanje je da li će i u petak oni biti tu, ali, nažalost, to je u domenu njihove odgovornosti, a stanovnici Gradiške napokon moraju shvatiti na kojoj je strani odgovornost u ovom slučaju", istakao je Grahovac.

On je rekao da jedan dio građana pokušava da podijeli odgovornost za ovakvu situaciju na obje strane, što nije prihvatljivo "jer je na legitiman i legalan način formirana skupštinska većina od sedamnaest odbornika".

"Svugdje na svijetu se poštuje skupštinska većina, osim u nenormalnoj zemlji kakva je BiH. Suština je da je 17 odbornika više od 14, da treba pustiti da Skupština radi ono što joj je zakonska nadležnost i da u krajnjem slučaju odgovara na mnoga otvorena i neriješena pitanja u opštini", istakao je Grahovac.

Radislav Dončić u izjavi Srni tvrdi da ni on ni njegov pravnik nisu obaviješteni da je danas trebalo da bude izvršena primopredaja.

On je ranije ovo sudsko rješenje okarakterisao kao "odluku donesenu pod političkim pritiskom" i nije želio da postupi u skladu s njim, te je podnio žalbu koju je sud odbio i naložio da se danas izvrši primopredaja.

Novu skupštinsku većinu u gradiškom parlamentu čini 10 odbornka SNSD-a, dva DNS-a, jedan odbornik Narodne stranke "Radom za boljitak" i četiri odbornika koji su istupili iz SDS-a.

Na drugoj strani ostalo je pet odbornika SDS-a, dva PDP-a, tri stranke Napredna Srpska, dva odbornika Socijalističke partije, jedan Narodne stranke "Radom za boljitak" i odbornik nacionalnih manjina.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE